Comunitat Valenciana

Cooperació.- Fiscalia presenta pactes de conformitat tancats o preacords amb 16 acusats, entre ells Blasco

  • El fiscal Anticorrupció Jesús Carrasco, representant del ministeri públic en el juí per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d'un fallit hospital a Haití, ha presentat aquest dilluns en la segona sessió de qüestions prèvies pactes de conformitat o preacords encara per concretar amb un total de 16 acusats dels 24 que se senten en la banqueta.
Av.- El juí a Blasco arranca amb l'anunci de preacords per concretar entre part dels acusats i Fiscalia
Av.- El juí a Blasco arranca amb l'anunci de preacords per concretar entre part dels acusats i Fiscalia
Francisco Martínez - Europa Press
Av.- El juí a Blasco arranca amb l'anunci de preacords per concretar entre part dels acusats i Fiscalia

Entre els processats que estan en disposició de presentar pròximament un acord amb Fiscalia es troben l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP en Les Corts Rafael Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni, els dos principals acusats.

Segons ha explicat Carrasco en la seua primera intervenció, s'han aconseguit "preacords de conformitat" entre cinc dels acusats i totes les partixes acusadores, inclòs el ministeri públic, l'Advocacia de la Generalitat i l'acusació popular, representada per la Coordinadora Valenciana d'ONGD.

Existeixen un altre tipus d'acords segons ha dit "pendents de concretar" amb almenys altres sis acusats, però aquests pactes es tancarien entre aquests processats, Fiscalia i l'Advocacia de la Generalitat, però no amb la Coordinadora.

Finalment, Carrasco ha anunciat "converses avançades" per a aconseguir un acord de conformitat amb altres cinc acusats: Rafael Blasco, Augusto César Tauroni, Ignacio Tauroni, Marc Llinares i Alina Lisenko. Aquests pactes inclouen únicament els propis processats i Anticorrupció.

A més, la lletrada de l'Advocacia de la Generalitat també ha posat sobre la taula la possibilitat d'arribar a un acord amb un altre dels processats, al qual solament acusa aquesta part.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento