Comunitat Valenciana

La Marina, les tradicions, les mascotes i la llum entren en la campanya del 26-M

  • Ribó anuncia que si governa connectarà la Marina amb el Grau amb més sòl públic.
  • PP i Ciutadans advoquen per preservar les festes i critiquen que l'alcalde no vaja als actes de la Verge.
  • El PSPV proposa que la primera visita al veterinari siga gratis.
  • Podem-EU llançarà una agència metropolitana d'energia elèctrica.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA - Archivo
Ajuntament de València

La tercera jornada de campanya electoral per als comicis municipals del 26 de maig va portar aquest diumenge propostes dels candidats a l'Alcaldia de València dels més variats camps. Des de la connexió de la Marina amb el Grau fins a mesures dirigides a les mascotes passant pel subministrament d'energia elèctrica o les tradicions de la ciutat.

L'alcalde i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, va anunciar que per a 2020 pretén connectar el barri del Grau amb la dàrsena interior de la Marina, a través de la “recuperació de 10.000 metres quadrats per a la ciutadania”.

Al mateix temps, va avançar que es construirà en la Marina un skatepark, es rehabilitarà el Cobert 2 i la licitació de la Base 5 d'aquest mateix espai com a centre d'investigació en biotecnologia. Tot això si repeteix.

Així ho va manifestar Ribó durant l'acte de campanya electoral Ruta per la València del canvi celebrat aquest diumenge. En ell van participar la vicepresidenta en funcions de la Generalitat, Mónica Oltra; el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el de Govern Interior, Sergi Campillo, entre altres.

El disseny atendrà “les dinàmiques pròpies del barri”, va indicar Ribó, per a subratllar que la idea és “consolidar una zona que no siga aliena a la vida” en ell, “sinó que els veïns la senten com a pròpia”. Sota aquesta premissa, va afirmar que es farà mitjançant un “procés participatiu”.

Per part seua, la candidata del PP a l'Alcaldia, María José Catalá, va dir que la ciutat “mereix un govern compromés amb les seues tradicions i història” i que “la defensa i protecció de les seues festes i tradicions és una obligació ineludible de qui ostente la màxima representació de la ciutat com a alcalde o alcaldessa”.

Catalá va expressar, en el dia de la patrona de València, que el programa en el qual es presenta a les pròximes eleccions municipals “reflecteix un compromís clar amb les nostres arrels com a poble, amb les nostres festes, història i tradicions”, un extrem en el qual va coincidir amb el candidat de Ciutadans, Fernando Giner.

Entre les seues propostes, l'aspirant del PP va destacar que si és elegida alcaldessa “l'Ajuntament no donarà subvencions a entitats que no respecten la Constitució, l'Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i els senyals d'identitat dels valencians” i va afegir que “la Senyera tornarà a entrar a la catedral per a rendir-li homenatge el 9 d’Octubre”.

Giner també es va comprometre a “preservar” les festes i tradicions de la ciutat, al mateix temps que va criticar que el primer edil, Joan Ribó, siga “el primer alcalde de la democràcia que no acudeix als actes de la Patrona”, en referència a la Verge dels Desemparats, la festivitat dels quals va celebrar aquest diumenge la ciutat. “Les tradicions són part del patrimoni de tots”, va valorar, per a recalcar que aquesta festivitat és “un dia molt especial per a tots”.

Giner va anunciar que si és alcalde “es compromet a treballar pel centenari de la coronació de la Verge dels Desemparats” i va censurar a Ribó per ser “un alcalde a la fugida quan es tracta de parlar de tradicions”. “La seua aportació a les tradicions és crear polèmiques i malestar”, va manifestar.

En un altre ordre de coses, la candidata del PSPV-PSOE a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, va avançar que, si és triada primera edil, promourà que el Consistori de la capital valenciana subvencione la primera visita al veterinari als qui adopten una mascota abandonada perquè la consulta siga gratuïta. Gómez també va afirmar que el seu “primer pacte” és “amb totes les persones progressistes d'aquesta ciutat”.

Així, va assenyalar que la seua “gran coalició” serà “pactar amb qualsevol persona que se senta progressista o simplement demòcrata i que vulga defensar la llibertat, la igualtat i la diversitat” en la capital valenciana. Al seu torn, va afegir que la seua “línia roja” és “la política de l'odi, de la intolerància i de l'exclusió”.

Finalment, la candidata d’Unides Podem a l'Alcaldia, María Oliver, va proposar crear una agència metropolitana de l'energia “que produïsca i comercialitze electricitat a València i al seu entorn metropolità” per a aconseguir un subministrament propi d'energia “neta” i “barata”. “El rebut de la llum és un escàndol en aquest país”, va asseverar Oliver, per a anunciar que, per això, Unides Podem proposa “produir la nostra pròpia energia, neta, barata, amb una agència Metropolitana de l'Energia».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento