Comunitat Valenciana

Puig lamenta l'estat de Rubalcaba i confia que "el fil d'esperança es convertisca en realitat"

  • El líder del PSPV-PSOE i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat l'empitjorament de l'estat de salut de l'exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, "un moment d'extrema tristesa per a tots", i ha mostrat la seua confiança en que "eixe fil d'esperança es convertisca en una realitat".
Puig lamenta l'estat de Rubalcaba i confia que 'el fil d'esperança es convertisca en realitat'
Puig lamenta l'estat de Rubalcaba i confia que 'el fil d'esperança es convertisca en realitat'
EP/ARCHIVO
Puig lamenta l'estat de Rubalcaba i confia que 'el fil d'esperança es convertisca en realitat'

Puig ha enaltit el tarannà i la contribució del també ex-secretari general del PSOE, que es troba en la UCI de l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda (Madrid), on va ser ingressat el dimecres a la vesprada després de patir un infart cerebral.

"Alfredo ha sigut una referència fonamental per al socialisme, però sobretot per a l'arquitectura institucional d'Espanya", ha manifestat en declaracions als mitjans en dos actes aquest divendres com a cap del Consell i secretari del PSPV.

De fet, ha assegurat que "tot el que ha sigut el funcionament de la democràcia aquests 40 anys no es pot entendre sense Pérez Rubalcaba", gràcies a la seua tasca com a "factor clau en qüestions tan fonamentals com la lluita contra el terrorisme, que era una prioritat, però no solament eixe gran problema".

I ha emfatitzat que "no només ha sigut i és un company entranyable, una persona que sempre ha estat amb la Comunitat Valenciana i els seus interessos, sinó que és una persona que ha sigut fonamental per a acabar amb el pitjor dels problemes que tenia la societat espanyola: el terrorisme d'ETA".

En clau valenciana, li ha agraït "la confiança que sempre va tindre" en ell com a líder del PSOE i el suport en el finançament autonòmic i la via federal que va propiciar la Declaració de Granada.

"EXTREMADAMENT INTEL·LIGENT I TENAÇ"

Ho ha descrit com "un servidor públic des de l'educació fins al que han sigut aquelles qüestions més rellevants de la institucionalitat i l'assentament de la democràcia". "I, per descomptat, eixa actitud de persona extremadament intel·ligent, tenaç, irònica...", ha enaltit.

Per tot açò, després de subratllar que la família socialista està molt afectada i trista, Puig ha traslladat el seu afecte, consideració i estima a l'entorn de Rubalcaba. "Encara que ara parega difícil, hi ha esperança", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento