Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana registra aquest dimecres el dia més càlid de 2019

  • En alguns llocs les temperatures van ser superiors als 31 graus, segons l'Agencia Nacional de Meteorologia.
  • La localitat alacantina d'Oriola va registrar ahir la temperatura més elevada, amb 31,6 graus.
Recursos de sol, calor, bon temps
Recursos de sol, calor, bon temps
EUROPA PRESS - Archivo
Recursos de sol, calor, bon temps

La Comunitat Valenciana va viure aquest dimecres el dia més càlid en el que va de l'any 2019 amb temperatures que van superar els 30 graus en molts observatoris de la mitat sud i que van arribar als 31 en alguns municipis com Oriola, informa l'Agència Nacional de Meteorologia.

Segons les dades facilitades per Aemet a la Comunitat Valenciana, la localitat alacantina d'Oriola va registrar ahir la temperatura més elevada, amb 31,6 graus.

També es va experimentar una intensa calor en punts com Miramar (30,9 graus); Elx (30,8); Oliva (30,8); Alacant (30,3); Carcaixent (30,3);Novelda (30,3) o Xàtiva (30,2). En l'Aeroport d'Alacant-Elx el termòmetre va marcar 30,1 graus, els mateixos que a Pego.

Es dona la circumstància que, a més, es van superar els 30ºC per primera vegada l'any 2019 en l'observatori d'Alacant, una data un poc primerenca en el calendari, ja que, de mitjana, la data mitjana a registrar aquesta temperatura per primera vegada és el 27 de maig.

Aemet apunta que l'avançament en l'observatori d'Alacant de la data en la qual per primera vegada es registren els 30 graus és cada vegada més freqüent. Al principi del segle XX la data mitjana era el 8 de juny, en 2019 és el 17 de maig, apunten des de l'agència.

La passada matinada també ha sigut càlida, amb mínimes que no han baixat de 20 graus en observatoris del litoral d'Alacant i sud de València. En concret, Benidorm va marcar 21,7 de mínima; Miramar (21,1);Oriola (21); Alacant (21); Pego (20,8); Rojales (20,7); l'Aeroport Alacant-Elx (20,5) i Xàbia (20,5).

La mínima en l'observatori d'Alacant ha sigut de 21, una dada provisional, ja que la definitiva s'anota quan finalitza el dia.

Aemet CV fa notar que és "molt poc freqüent" tindre una mínima tan alta a aquesta altura de l'any i, de fet, des que es van començar a registrar dades a Alacant, fa més de segle i mig, la data més primerenca a registrar una mínima de 21ºC va ser un 16 de maig, el de 1961.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento