Comunitat Valenciana

Català defensa un PP amb ‘trellat’ en la seua campanya

  • La candidata a l'Alcaldia de València aposta per la moderació i presenta 20 eixos amb 70 mesures.
  • Diu que exigirà al Consell i al Govern les infraestructures i els col·legis pendents.
  • Els partits ultimen els seus programes i missatges per a la campanya del 26-M que comença aquest divendres.
María José Catalá campanya electoral
María José Catalá campanya electoral
PP
María José Catalá campanya electoral

Quan només queden hores perquè comence oficialment la campanya electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig, els partits continuen presentant les seues propostes de cara a aconseguir l'Alcaldia de València. Si despús-ahir el PSPV va presentar el seu programa i Compromís va donar a conéixer la seua campanya, ahir dimecres va ser el torn del PP, la força més votada en 2015, però que es va quedar sense l'Alcaldia per primera vegada en 24 anys després del pacte d'esquerres.

La seua candidata, María José Català, va donar a conéixer el seu programa electoral, que té com a eix transversal el seu eslògan de campanya: “trellat” (“sentodo común” en castellà), un principi del qual sempre ha tret pit en la seua gestió i que prioritzarà en la posada marxa del seu projecte per a la ciutat.

El programa està publicat en format digital i disponible en la pàgina web www.mjcalcaldesa.es. Català va explicar en un acte que es va desenvolupar en el Col·legi d'Art Major de la Seda que vol recuperar el sentit comú per a València. “Enfront de quatre anys d'imposicions, de gestió caòtica, de crispació, d'imposicions, de contrasentits en matèria de mobilitat i en cultura, enfront de tot això, plantege recuperar el sentit comú en la gestió”, va asseverar. L'eslògan de campanya, segons Català, “implica necessàriament governar per a tots, no per a uns pocs, tant els que ens voten com els que no”.

La candidata del PP també va exposar les claus que estan marcant la seua campanya electoral. “La nostra campanya és de simbolisme, molt cuidada en els escenaris, en els actes i en els gestos”. Per això, l'acte d'inici de campanya d'aquesta nit tindrà lloc “en un lloc simbòlic de les imposicions del tripartit, l'avinguda del Regne de València”.

Català va presentar també els primers 20 compromisos que afirma que complirà abans que acabe l'any 2020 si resulta elegida alcaldessa. “El meu compromís amb València és ferm i per això vull fer un pas més. No solament presentem el nostre programa de govern, presentem també la nostra selecció 20-20; 20 compromisos que complirem abans que acabe el 2020. Són 20 eixos urgents d'acció que abordarem immediatament; són els meus 20 per al 2020 que en total suposen al voltant de 70 mesures”.

Entre aqueixos compromisos va destacar que portarà avant una política de mobilitat sostenible, “apostant pels mitjans alternatius com la bici i els patins elèctrics, però sobretot reforçant el transport públic col·lectiu, i revertint mesures adoptades sense comptar amb informes de Policia Local i Bombers”. La baixada d'impostos, el desbloqueig en la concessió de llicències a l'Ajuntament, la posada en marxa de programes d'ajudes a la maternitat i la infància, la protecció de les tradicions i senyals d'identitat dels valencians, l'educació infantil de 0 a 3 anys gratuïta, l'ampliació dels recursos humans de la Policia Local, la millora de neteja de la ciutat i l'increment de la transparència en la gestió formen part d'aquest paquet de mesures. Igualment, va manifestar que serà reivindicativa amb els governs central i autonòmic.

“Demanaré el que li correspon a la ciutat, com que es finalitze el parc Central, es faça el túnel passant i d'accés ferroviari a la ciutat amb l'estació central, que es construïsquen els 21 col·legis que té pendents la Generalitat i que no es retarde la línia L10 de Metrovalencia”.

Per part seua, l'alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, va proposar la creació d'una empresa pública municipal que comercialitze d'electricitat que, segons van detallar des de la coalició, “serviria per a proveir a l'Ajuntament, en principi; i en cas de ser viable, es podria avaluar fer-ho amb particulars”.

El candidat ha posat com a exemple les iniciatives d'aquest tipus que han dut a terme Ontinyent o Barcelona. També en l'àmbit de l'esquerra, la candidata de Unides Podem-EUPVa l'Alcaldia, María Oliver, va presentar ahir la campanya amb la qual, sota el lema La València que cuida, pretén “reivindicar les polítiques d'aquests quatre anys” i apostar per “un municipalisme que pose a les persones en el punt de mira de les polítiques socials” de cara a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Una de les principals apostes de la coalició és la mediambiental.

Els primers actes, aquesta nit 

Els partits inicien aquesta mateixa nit la carrera electoral per a les municipals. El PSPV-PSOE de Sandra Gómez arrancarà la campanya amb un acte convocat a les 20.30 hores en la plaça dels Àngels del Cabanyal amb la presència, a més, d'Ana Noguera i Vicent Soler.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento