Comunitat Valenciana

La promotora de la nòria en La Marina proposa crear nous jardins i zones d'oci

  • El redisseny de 26.000 m2 comportarà una inversió d'entre huit i deu milions d'euros, segons l'empresa.
VALÈNCIA.- CIRCULAR VIEW OFEREIX A la MARINA CREAR NOUS JARDINS I ZONES D'OCI AMB UN COST DE fins el 10 MILIONS
VALÈNCIA.- CIRCULAR VIEW OFEREIX A la MARINA CREAR NOUS JARDINS I ZONES D'OCI AMB UN COST DE fins el 10 MILIONS
CIRCULAR VIEW
VALÈNCIA.- CIRCULAR VIEW OFEREIX A la MARINA CREAR NOUS JARDINS I ZONES D'OCI AMB UN COST DE fins el 10 MILIONS

L'empresa promotora de la nòria que s'ha plantejat construir en La Marina de València, Circular View, ha proposat la creació de nous jardins i zones d'oci en el seu lloc d'emplaçament, amb una millora de la circulació de persones i vehicles i espais específics per a tot tipus de públics.

La companyia xifra entre huit i deu milions d'euros el cost d'aquestes actuacions, ja que plantegen la reurbanització i redisseny d'un total de 26.000 metres quadrats, segons ha informat en un comunicat.

La proposta consistiria en un vial nou, una rotonda i més espais d'aparcament per a cent vehicles, que inclouen per a càrrega elèctrica, en una "posada en valor que eliminaria la part restant de l'antic traçat de l'F1, guanyant més zona verda i afavorint una millor integració de l'entorn amb els altres espais i edificis existents".

Així, ha puntualitzat que fomentarien l'espai públic i el paisatge urbà, alhora que s'implementarien nous mètodes de sostenibilitat, de recol·lecció d'aigua i regadiu, instal·larien plaques solars i usarien nous mètodes de reciclatge de materials orgànics per a abonar els jardins.

L'empresa ha ressaltat que, a més de ser "la nova icona de reconeguda reputació internacional", serà "l'element integrador de la zona, proporcionant un caràcter unitari i d'identitat de conjunt".

"En ser la nòria una estructura transparent, ja que a diferència d'altres sénies convencionals no tindrà ni eix ni ràdios, enaltirà tot el seu entorn i millorarà el 'skyline' de la ciutat, especialment la zona portuària, un paisatge ple d'enormes grues portuàries i àrees de contenidors", ha destacat Circular View.

La promotora també ha apuntat que millorarien la circulació de persones i vehicles, amb un carril bici i estacionament per a aquestes i un altre per a patinets i motos elèctriques. A més, planegen crear zones específiques per a tot tipus de públics: àrees amb jocs infantils, fonts i plaques d'aigua, i una zona d'esbarjo per a adolescents dissenyat exclusivament per a ells.

Per als majors i persones amb diversitat es dissenyarà un jardí terapèutic per a l'horticultura, en un projecte que duria a terme l'arquitecte i paisatgista John. G. Henry, recolzat pel seu equip local Toran Arquitectos.

En aquest context, ha apuntat que, per a portar tot açò a terme, els promotors han treballat durant més d'un any amb l'equip tècnic de la Marina per a realitzar la documentació per a Modificació del Planejament.

Així, ha indicat que aquesta seria la tercera modificació, doncs han anat "adaptant la seua proposta inicial a les demandes de les autoritats". En aquest cas, ha explicat, "seria el Consorci el promotor oficial que ho presentara l'Ajuntament, juntament amb altres noves propostes en La Marina".

"Possiblement, aquest tràmit seria després de les eleccions i, segons qui guanyara l'Alcaldia, es portaria aquest projecte endavant o no", ha assenyalat la promotora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento