Comunitat Valenciana

La Fira del Llibre factura un milió d'euros i registra mig milió de visitants

  • L’organització supera les seues previsions i atribueix l’augment a la presència d’un dia festiu més en l’agenda.
  • En 11 jornades s’han desenvolupat prop de 700 signatures de llibres i nombroses activitats paral·leles.
La 54 Fira del Llibre supera las previsiones de facturación y visitantes
La 54 Fira del Llibre supera las previsiones de facturación y visitantes
FIRA DEL LLIBRE
La 54 Fira del Llibre supera las previsiones de facturación y visitantes

La 54 Fira del Llibre de València ha tancat aquest diumenge les seues portes als Jardins de Vivers després de registrar unes vendes estimades d'1.100.000 euros, un 10% més que en 2018; i mig milió de visitants. Els organitzadors ho atribueixen a la presència d'un dia festiu més en el calendari firal i a l'increment de les activitats.

Les entitats organitzadores, el Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre, estimen que més de mig milió de persones ha visitat el recinte durant els onze dies de durada, en el qual han participat 66 expositors, entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial propi, en 107 casetes, segons han informat l'organització.

Els llibres més venuts en valencià han sigut: 'Serem Atlàntida' de Joan Benesiu, en ficció; 'Sapiens' de Yuval Noah Harari, en no ficció; la 'Poesia Completa (1976-2016)' de Marc Granell, en poesia; i 'Malena la Balena', en infantil/juvenil. Mentre que en castellà han sigut 'Los asquerosos’ de Santiago Lorenzo, en ficció; 'Los campos de concentración de Franco’ de Carlos Hernández de Miguel, en no ficció; i Las auténticas princesas. Destripando la historia de Pascu&Rodri', en infantil/juvenil.

L'esdeveniment ha acollit 122 presentacions, al voltant de 700 sessions de signatures d'exemplars, 23 taules redones i debats, 14 tallers de lectura, onze concerts, sis lliuraments de premis, sis recitals, cinc espectacles, cinc activitats relacionades amb la il·lustració, cinc exposicions, quatre homenatges, quatre trobades professionals, tres trobades d'escriptors amb clubs de lectura i 19 activitats infantils obertes al públic general.

Així mateix, 4.300 alumnes han participat en alguna de les 72 sessions d'activitats per a escolars, entre contacontes, trobades amb autors, tallers i espectacles.

Prop de 70 autors convidats

A més dels escriptors convidats pels expositors i les editorials, l'organització ha programat presentacions, trobades o signatures d'exemplars amb al voltant de 70 autors. En castellà, destaca la presència de Luis Landero ('Lluvia fina'), premi Nacional de Literatura i Premi de la Crítica, Manuel Vilas ('Ordesa'), Rosa Montero ('Els temps de l'odi'), Ayanta Barili ('Un mar violeta oscuro’, finalista del Premi Planeta 2018), o Màxim Huerta ('Intimidad improvisada'), entre altres.

Dels autors en llengua valenciana ressalten Marta Pessarrodona, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i homenatjada per la Fira, Marta Orriols ('Aprendre a parlar amb els plantes', premi Omnium), Eva Baltasar ('Permagel'), Gerard Quintana ('Entre el cel i la terra'), Jordi Cabré ('Digues un desig', segona obra en català més venuda a Sant Jordi de Barcelona), Sebastià Bennasar ('L'any que vaig assassinar Rita Barberà'), Ada Castells ('Mare'), Martí Domínguez ('La Sega') i Joan Benesiu ('Serem Atlàntida').

Els llibreters recomanen

A més, la Fira ha acollit el lliurament dels premis Els Llibreters Recomanen 2019, atorgats per la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL) a Santiago Lorenzo per 'Los asquerosos, ficció, Marta Sanz per 'Monstruas i centauras. Nuevos lenguajes del feminisme', no ficció, i María Martínez Batista per 'Galgos', premi Javier Morote.

El cost global de la Fira ha ascendit a 360.000 euros. El certamen ha comptat amb la col·laboració institucional de la Generalitat Valenciana, el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2015-2020, la iniciativa Sempre teua, la teua llengua, l’Ajuntament de València, Biblioteques Municipals de València, la Diputació de València i el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d'Espanya.

També han col·laborat FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), la Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) i la Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento