Renfe estrenarà els trens adaptats a Rodalies a finals de l’any que ve

Per a minusvàlids i cotxets de nen. Els primers trens de Rodalies adaptats per a minusvàlids arribaran a Barcelona a finals del 2006 o principis del 2007, segons va assegurar ahir Renfe a 20 minutos.
Aquests combois, anomenats Cívia, estan construïts amb una tecnologia que permet que un dels seus vagons tingui el terra més baix que la resta per permetre que els viatgers minusvàlids puguin accedir-hi directament des de l’andana sense haver de fer servir cap aparell mecànic.
 
La companyia ferroviària encara no sap quantes  unitats d’aquest model, que ja circulen per les vies de Madrid i Sevilla, reforçaran les línies de Barcelona.
 
80 trens a tot l’Estat
 
Renfe ha iniciat el procés per adjudicar la fabricació i el manteniment de 80 unitats més, distribuïdes en dos paquets de 40 trens, de les 97 ja existents d’aquest model que reforçaran els 11 serveis de Rodalies que hi ha a tot l’Estat. El ministerio de Foment vol adquirir un total de 252 trens fins al proper any 2010.
 
A la demarcació de Barcelona, l’arribada d’aquests trens servirà per a jubilar alguns dels més antics de la xarxa, per fer front a l’increment de la demanda –382.000 passatgers diaris– i per a la posada en marxa de les noves infraestructures.
 
Una de les característiques  principals d’a- quest model de trens és que són modulables, el que permet que s’hi puguin afegir fins a cinc vagons en funció de les necessitats de la línia a què es destinin.
 
Què n’opines?
 
Què et sembla que hàgim d’esperar un any i mig per a tenir trens adaptats per a minusvàlids?
 
Escriu-nos a:noesven@20minutos.es; per fax 934 706 257; per correu a: Plaça Universitat, 3, 7è pis. 08007 Barcelona
Mostrar comentarios

Códigos Descuento