La Diputació obri per Pasqua per a mostrar els seus tresors artístics
La Diputació obri per Pasqua per a mostrar els seus tresors artístics ABULAILA - Archivo

La Diputació de València obrirà les seues portes durant els festius de Pasqua, del 27 al 29 d'abril, amb l'obra 'Pescadores valencianes', de Joaquín Sorolla, com una de les joies artístiques que recull l'exposició 'Tresors de la Diputació. Art al Palau dels Scala', que pot visitar-se de forma gratuïta en el Saló de Reines o Respecte de la corporació provincial de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. 

El llenç 'Pescadores valencianes', que mostra a un grup de dones recollint la pesca a la platja de la Malva-rosa, va ser adquirit en 1979 pel llavors president de la corporació provincial, Manuel Girona, en una subhasta a Londres per valor de prop de 20 milions de pessetes. 

Es tracta d'una de les peces més valuoses de propietat pública en tota la Comunitat i és una de les més reclamades per la Fundació Sorolla per a exhibir-la a nivell internacional, ja que reflecteix de manera perfecta els traços i l'estil d'aquest destacat pintor valencià.

Més de 6.000 persones han pogut gaudir ja d'aquesta mostra, que romandrà oberta fins a juny, caps de setmana i festius, i que exhibeix també obres d'altres grans mestres com el Genovés, Miró, Equip Crònica, Yturralde, Ángeles Marco o Kandinsky.

Es tracta d'una selecció que agrupa prop de 40 peces de diferents corrents artístics, des de la tradició fins a l'avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics. Totes elles formen part del patrimoni de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats.

Aquesta iniciativa suposa, segons la corporació provincial, "un pas més en la democratització d'aquests tresors que es va iniciar amb la creació de l'Oficina Tècnica de Restauració, Investigació i Difusió del Patrimoni Artístic, en la present legislatura".

En l'actualitat hi ha al voltant de 200 obres "rodant pels municipis valencians", segons el comissari d'aquesta exposició, Salva Calabuig. I és que la Diputació acosta el seu patrimoni a les comarques amb altres mostres, com són 'Memòria de la Modernitat', que ara es troba a Sagunt després d'acumular prop de 50.000 visites en el seu pas per Requena, Gandia, Alzira i Ontinyent, o 'Dones en Marxa’, situada al Castell d'Alaquàs.

Indumentària valenciana

De manera paral·lela, els qui s'acosten al Palau dels Scala per Pasqua tenen la possibilitat de veure l'exposició 'Les comarques valencianes i la seua indumentària', de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, que conclou la seua estada en la Diputació aquest 30 d'abril. 

La mostra inclou una vintena de peces de València i les seues comarques, des de l'Horta fins a La Safor, passant pel Camp de Morvedre i La Ribera, així com vestits típics de les zones d'interior, com Els Serrans, Requena, la Vall d'Albaida, el Camp de Túria, la Vall d'Aiora o la Foia de Bunyol.

Consulta aquí más noticias de València.