Comunitat Valenciana

Puig: "No podem parlar de triomfalismes mentre més de 300.000 valencians seguisquen en l'atur"

  • El president i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, veu positiu que la Comunitat Valenciana haja liderat la reducció de l'atur a Espanya durant el primer trimestre, però ha advertit que "no podem parlar de triomfalismes mentre seguisca havent-hi més de 300.000 valencians i valencianes en parada".

Per a revertir aquesta situació, ha defès en un acte de campanya a Castelló que la creació d'ocupació de qualitat i el dret al treball de tots els ciutadans seguirà com la "màxima ambició" del PSPV-PSOE per a la pròxima legislatura després del 28A, arreplega el partit en un comunicat.

Segons l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la Comunitat ha liderat la reducció de l'atur a Espanya de gener a març amb 6.800 aturats menys (-1,96%), amb el que el nombre total d'aturats se situa en 337.300.

Puig ha relacionat aquestes xifres amb l'aposta del Consell pel diàleg, la concertació social, l'estabilitat econòmica i els incentius i polítiques. "Encara que els xifres reflectisquen la millor dada dels últims anys els socialistes no podem parlar de triomfalismes mentre seguisca havent-hi més de 300.000 valencians i valencianes en l'atur", ha remarcat.

ALERTA DELS "TAMBORS DE L'EXTREMA DRETA"

En clau electoral, ha reiterat que el 28A va "d'avançar cap al futur o retrocedir als pitjors anys del nostre passat", davant el que ha garantit que el PSPV-PSOE vol "més democràcia i més defensa dels drets dels ciutadans".

La seua meta és "mirar al futur amb l'aval de tot allò aconseguit", per al que veu necessari "un major suport per a consolidar el canvi iniciat aquests quatre anys i continuar garantint els drets socials assolits".

"Mentre els tambors de l'extrema dreta consideren a la democràcia com un error, volem continuar garantint la cohesió, la justícia social i la modernitat, per açò reivindiquem el suport a les forces progressistes", ha manifestat.

AEROPORT DE CASTELLÓ

En l'acte 'Els reptes de Castelló', Puig ha fet un balanç de les actuacions realitzades en la província des de 2015 en sectors "clau" com la ceràmica, amb l'aposta per la modernització i la internacionalització, o el turisme, "la gestió del qual ha permès alçar la hipoteca reputacional que queia sobre l'aeroport de Castelló".

Per a mantindre aquesta línia, ha anunciat la intenció que aculla un pol d'empreses innovadores i 'start-ups' vinculades a l'aeronàutica. "El futur de l'aeroport de Castelló no solament passa per seguir potenciant les seues connexions, sinó que també volem desenvolupar una zona d'activitats i indústries complementàries perquè es convertisca en un motor de projectes innovadors", ha defès, al fil del Districte Digital d'Alacant o La Marina de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento