Aquesta formació "confia que el treball avançat en la comissió i el que determinen els jutjats en la continuació de les investigacions, puga servir per a reprendre els treballs d'aquesta comissió en la següent legislatura, de manera que puga arribar-se a l'aprovació d'un dictamen per part del ple de Les Corts", ha agregat la formació en un comunicat.

Així mateix, des de Podem consideren que "no es pot emetre un informe concloent, com a conseqüència de l'absència d'alguns compareixents i per la falta de voluntat de la resta de grups d'establir més sessions de la comissions". No obstant açò, han apuntat que confien que les investigacions judicials en curs "avancen" i "permeten l'alçament dels secrets del sumari per a continuar les investigacions en la següent legislatura".

Així, els parlamentaris que han treballat en la comissió d'investigació han entregat una còpia als responsables de l'Agencia Antifrau de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu que "servisca per a establir pautes de relacions entre empreses i partits polítics per a facilitar l'adopció de mecanismes de detecció de possibles casos de finançament irregular".

Podem ha assenyalat que les explicacions donades en comissió pels compareixents amb alguna responsabilitat en el PSPV i Bloc en l'etapa referida en l'objecte de la comissió "no han servit per a dissipar de manera definitiva els dubtes que ha generat la publicació dels documents que originen aquesta investigació".

D'aquesta manera, retrauen que "ni s'han presentat documents que acrediten fefaentment els pagaments d'eixes factures per part dels partits polítics referits ni s'ha aportat cap documentació nova que poguera aclarir-nos aquestes qüestions".

Amb aquesta premissa, en les seues consideracions Podem es remet a l'informe elaborat pel Bloc "on admetia que en l'etapa referida no es feia un seguiment de la comptabilitat amb el rigor requerit així com també a les manifestacions del portaveu del PSPV, Manuel Mata, qui admetia que algunes empreses decidides a fer donatius al PSPV havien preferit pagar factures de la campanya per a resultar més beneficiosa aquesta fórmula des del punt de vista fiscal".

Sobre el PP critiquen "la poca informació aportada pel diputat José Ciscar, així com que és el grup que més compareixents relacionats amb ells en el passat han tingut i que no han acudit a la comissió, com Ana Kringe, Arturo Torró o Sonia Castedo".

Consulta aquí más noticias de València.