Comunitat Valenciana

La cinta valenciana 'Almost ghosts', millor documental en el Festival Internacional de Cinema d'Arizona

  • El projecte, únic treball espanyol participant, s'ha alçat amb el màxim guardó en aquesta especialitat.
  • Ana Ramón Rubio i el seu equip ja van tindre gran èxit amb la sèrie digital 'Todos queríamos matar al presidente'.
EL DOCUMENTAL VALENCIÀ ALMOST GHOSTS GUANYA EL PREMI MILLOR DOCUMENTAL EN EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D'ARIZONA
EL DOCUMENTAL VALENCIÀ ALMOST GHOSTS GUANYA EL PREMI MILLOR DOCUMENTAL EN EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D'ARIZONA
REMITIDA
EL DOCUMENTAL VALENCIÀ ALMOST GHOSTS GUANYA EL PREMI MILLOR DOCUMENTAL EN EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D'ARIZONA

La producció valenciana 'Almost ghosts' ha guanyat el Premi al Millor Documental en la 28 edició del Festival Internacional de Cinema d'Arizona, el certamen més antic d'aquest estat nord-americà dedicat al cinema independent. Durant onze dies, la trobada ha mostrat al voltant de 90 projectes repartits en les categories de llargmetratge, animació, curtmetratge i documentals.

El llargmetratge documental 'Almost Ghosts', que repassa la vida dels pobles abandonats de la Ruta 66, ha participat en el prestigiós festival "com a únic projecte espanyol participant en la recentment conclosa edició", destaquen els seus responsables en un comunicat.

Un total de 23 treballs s'han presentat en la categoria documental entre els quals el documental valencià s'ha alçat amb el màxim guardó en aquesta especialitat.

La directora valenciana Ana Ramón Rubio va viatjar fins a l'Estat d'Arizona per a presentar la seua òpera primera en el prestigiós teatre The Screening Room, situat en la localitat de Tucson, i que des de fa quasi vint anys dedica les seues instal·lacions a projectar cinema independent i per les quals han passat algunes de les obres de Steven Spielberg, Martin Scorsese o Peter Jackson.

Amb aquest primer reconeixement a nivell internacional, el projecte valencià "obri les seues mires cap al públic americà, que ha rebut amb gran acollida la història d'Angel, Lowell i Harley, tres dels protagonistes d'aquesta història sobre la incansable lluita per recuperar els pobles abandonats de la Ruta més famosa d'Amèrica".

L'equip, liderat per la realitzadora Ana Ramón Rubio, està format per cinc professionals de l'audiovisual valencià que van tornar a unir-se després de l'èxit collit amb la seua última sèrie digital 'Todos queríamos matar al presidente', disponible en la plataforma digital Amazon Prime Video i recentment reconeguda per ser la sèrie espanyola de ficció més premiada des de 2015. La direcció de fotografia és a càrrec de Carlos López i Celia Riera, Ximo Cardona figura com a responsable de so i Cristina Vivó al capdavant de la producció.

La directora ha manifestat la seua alegria en rebre aquest premi i ha recordat la tasca de l'equip que li acompanya en aquest projecte totalment autofinançat pels cinc membres.

"El fet d'estar en el Festival d'Arizona, el més antic i important de l'Estat, ja era un premi, però aconseguir el guardó de Millor Documental, és un reconeixement que ens enorgulleix encara més perquè no som americans, així que, hem explicat des d'un punt de vista molt personal i des del respecte que sentim per totes les persones que van haver d'abandonar els seus llocs de naixement, la tragèdia de la despoblació rural", ha asseverat.

Per la seua banda, la productora ha assenyalat que amb l'estrena internacional d'Almost Ghosts a Arizona "es tanca un cicle". "Ací iniciàrem el rodatge d'aquest gran projecte fa un any i ara tornem per a presentar-lo als seus verdaders protagonistes. Tots els americans que van fugir en busca de una vida millor, els pertanyents a la generació d''El raïms de la ira' que en realitat, van ser la font d'inspiració per a explicar què va passar amb l'abandó dels seus pobles", apunten.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento