Comunitat Valenciana

Rodríguez abandona el PSPV per a "llevar pressió" després de les revelacions del cas Alqueria

  • L'alçament del secret del sumari aquest dimarts l’ha portat a prendre aquesta decisió.
  • L’expresident de la Diputació de València es reafirma en la seua innocència.
  • No serà cap de llista del seu partit a l’alcaldia d’Ontinyent.
El dimitido Jorge Rodríguez
El dimitido Jorge Rodríguez
EUROPA PRESS - Archivo
El dimitido Jorge Rodríguez

L'expresident de la Diputació de València, alcalde de la localitat valenciana d'Ontinyent i fins a aquest dimarts candidat del PSPV a revalidar aquest lloc, Jorge Rodríguez, ha anunciat que abandona el partit amb l'objectiu de "llevar pressió" davant la convocatòria electoral.

Així ho va donar a conéixer en un comunicat fet públic el dimarts a la nit després d'una reunió amb el secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, on es va analitzar l'alçament del secret del sumari del Cas Alqueria, que ha revelat que la Fiscalia Anticorrupció creu que l’exdirigent socialista i altres investigats en la causa van col·locar en Divalterra a persones afins al PSPV i a Compromís en llocs d'alta direcció.

Després de la trobada amb Muñoz, l'expresident de la corporació provincial va anunciar que abandona el partit en el qual militava des de feia a prop 20 anys. A pesar que Rodríguez es reafirma en la seua innocència, creu que amb la seua decisió "lleva pressió al partit enmig d'unes eleccions claus per al futur del país".

L'expresident de la Diputació, per tant, no encapçalarà el pròxim mes de maig la llista del PSPV-PSOE d'Ontinyent, ciutat de la qual és alcalde amb el 63% dels vots i 14 dels 21 regidors de l'ajuntament. Respecte al seu futur polític, Jorge Rodríguez va manifestar que sempre farà el que siga "més beneficiós per al poble d'Ontinyent, que és a l'únic al qual es deu".

Rodríguez: "S'ha constatat que no hi ha res més"

L’exvicepresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha recalcat aquest dimecres que l'aixecament del sumari d'Alqueria ha demostrat que aquest cas es va utilitzar per a "tractar de fer mal" als presidents Ximo Puig i Pedro Sánchez perquè s'ha demostrat que "no hi ha res més". No obstant això, ha explicat que abandona el partit perquè, s'ha justificat, "jo per descomptat no seré mai l'excusa perquè puguen danyar al projecte socialista".

Rodríguez, en declaracions als mitjans, ha assenyalat sobre aquest tema que l'aixecament del secret del sumari ha constatat que "no hi havia res més" i que aquest cas es va utilitzar, sobretot de moment polític, per a "el 'pin, pan, pun' de la política.

En aqueix sentit, ha comentat que aquest dimarts va ser "un dia agredolç" perquè va ser "bo" ja que es va comprovar la desproporció" de l'operació però també "trist" en haver d'abandonar el PSOE després de 20 anys.

Així, ha explicat que, d'una banda, va ser "un dia bo" perquè "després de deu mesos de calvari hem aconseguit accés al sumari en el qual es constata aqueixa desproporció que en el seu moment ja denunciarem en l'operació policial" ja que "en últim terme el que està en dubte és la legalitat o no de set contractes d'unes persones que anaven a treballar a Divalterra".

A més, ha recordat que es tata d'una empresa en la qual, segons un informe de la Intervenció de l'Estat, "ja havien unes 600 persones que havien entrat sense cap mena de procés de selecció".

Operació no justificada

Per tant, ha exposat que aquelles veus que en algun moment deien aquells d’"una mica més hi haurà" o "quan el riu sona aigua porta" el que "ha quedat constatat és que no hi ha res més ni aqueixa operació policial estava justificada". Així mateix, ha qüestionat que l'aixecament del secret de sumari siga just el dia d'abans de la presentació de candidatures municipals "no sembla que siga una casualitat més".

No obstant això, ha recalcat que també ha sigut un dia "agre" per haver de prendre la decisió de deixar un partit en el qual ha militat més de 20 anys de la seua vida. "No és, per descomptat, una situació agradable sinó molt complicada", s'ha lamentat.

Amb tot, ha recalcat que "l'important és saber fer un pas al costat i continuar treballant per a la gent d'Ontinyent i estar allí on la gent crea".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento