Comunitat Valenciana

Rodríguez veu "curiós" que s'alce el secret d'Alqueria "just el dia abans de la presentació de candidatures"

  • L'expresident de la Diputació de València assegura que "aquest cas ha estat plagat de casualitats estranyes".
  • S'investiguen irregularitats en les contractacions en Divalterra, una empresa de l'administració provincial.
El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, en la roda de premsa
El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, en la roda de premsa
PSPV-PSOE - Archivo
El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, en la roda de premsa

L'expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha celebrat aquest dimarts l'alçament del secret del 'cas Alqueria', en el qual es troba investigat al costat de cinc persones més, com una "bona notícia", encara que ha apuntat que "curiosament" es produeix "just el dia abans de l'inici de presentació de candidatures municipals".

L'anomenat 'cas Alqueria' investiga irregularitats en les contractacions en Divalterra, una empresa de capital públic dependent de la Diputació de València. Rodríguez, dos assessors i tres alts càrrecs de la firma pública van ser detinguts el passat mes de juny en el marc d'una investigació per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

Les perquisicions es van iniciar en 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València i se centren en irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

Rodríguez, en unes declaracions remeses a Europa Press, ha explicat que aquest passat dilluns, minuts abans de les 15.00 hores, va rebre notificació que s'havia alçat el sumari del cas i que aquest mateix dimarts les parts tindrien accés a la documentació, encara que ha agregat que encara no se'ls ha facilitat i per tant continua "esperant, en una situació d'indefensió en la qual ja portem deu mesos".

En tot cas, ha afirmat que "l'obertura del secret de sumari és una bona notícia" perquè els investigats van a saber de què se'ls acusa i "què va justificar l'operació antiterrorista que vam viure el 27 de juny" -el dia que va ser detingut- i "qui va estar darrere d'eixa operació". "Perquè llegint el que un llig últimament sobre les clavegueres de l'estat comence al final a tindre dubtes", ha comentat.

A més, ha assenyalat que van a "poder explicar" de què se'ls acusa i ha apuntat que viu aquest alçament del secret "sempre amb eixes casualitats que s'han produït en aquest cas".

"En primer lloc, quan van tornar a vindre a l'ajuntament de la UDEF per a demanar uns correus que ja s'havien portat el 27 de juny i que de fet no van poder portar-se de nou. Just el dia abans de la meua proclamació com a candidat a l'Ajuntament o curiosament aquesta obertura del secret de sumari que també es produeix just el dia abans de l'inici de presentació de candidatures municipals que arranca el dia 17", ha denunciat.

"Deu mesos de suplici"

"Si aquestes casualitats, que cada vegada pareixen menys casualitats, s'han produït, així i tot haurem de continuar i benvingudes siguen si gràcies a eixes casualitats almenys podem defendre'ns després d'aquests deu mesos de suplici", ha agregat l'expresident de la corporació provincial.

Així mateix, ha indicat que ha demanat "fins a en tres ocasions" l'alçament del secret i en totes elles se li ha denegat. "I en les tres hem acudit a l'Audiència provincial a través d'un recurs i se'ns ha denegat també, amb la qual cosa estàvem desitjant que açò passara", ha precisat.

Finalment, ha lamentat que esperava que el secret del sumari s'alçara "en el pitjor moment". Per tant, tampoc ens ha sigut una sorpresa, perquè aquest cas ha estat plagat de casualitats estranyes", ha insistit el primer edil d'Ontinyent.

Puig: Decisions, quan "se sàpiga què ha passat"

Per la seua banda, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts davant l'alçament del sumari del 'cas Alqueria' que quan "se sàpiga de què se l'acusa i què ha passat" prendran decisions "com sempre amb respecte, amb coratge i amb conviccions".

Ha assenyalat en declaracions als mitjans que en aquest cas van prendre decisions per endavant "encara que no hi haguera cap tipus de resolució jurídica" i ha indicat que "aquesta societat ja ha patit la desvergonya de la dreta" i és partidari de "fer bé la dignificació de la política i intentar ser responsables". "I així actuarem, temps al temps", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento