Comunitat Valenciana

Unides Podem i els empresaris coincideixen en la "crònica de l'infrafinançament" i difereixen en la taxa turística

  • Unides Podem-Esquerra Unida i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) estan d'acord que el govern valencià que es forme després del 28A deu abordar la "crònica de l'infrafinançament" de la Comunitat "governe qui governe", al costat d'altres aspectes "irrenunciables" com el Corredor Mediterrani o el dèficit d'inversions en infraestructures.
28A.- Unides Podem I Els Empresaris Coincidixen En La 'Crònica De l'Infrafinançament' I Diferixen En La Taxa Turística
28A.- Unides Podem I Els Empresaris Coincidixen En La 'Crònica De l'Infrafinançament' I Diferixen En La Taxa Turística
CEV
28A.- Unides Podem I Els Empresaris Coincidixen En La 'Crònica De l'Infrafinançament' I Diferixen En La Taxa Turística

Per contra, difereixen en l'establiment de taxes com la turística o una 'del sucre' als refrescs, així com en el "famós" sistema de dipòsit i devolució d'envasos (SDDR). La coalició està d'acord en les dos i la patronal en contra, en entendre que "la càrrega impositiva per a les empreses fa que no siga necessària cap situació d'increment de taxes".

Així ho ha plantejat el president de la CEV, Salvador Navarro, en declaracions als mitjans després de reunir-se aquest dimarts amb el candidat d'Unides Podem-EU a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, dins de la ronda de contactes amb els partits per a traslladar-los les 130 mesures que proposen els empresaris per a les eleccions, davant un entorn de "ralentització econòmica no solament a la Comunitat, també a nivell nacional i europeu".

Per part de la patronal, Navarro ha defès la importància que el nou Consell tinga en compte les prioritats empresarials "a partir del 29 d'abril" i els partits "siguen capaços d'arribar a acords per a dinamitzar l'economia".

En aquest context, les dos parts han posat en comú que la primera mesura a abordar és "la crònica d'infrafinançament de la Comunitat". "Els cinc grups coincideixen que ha de tindre una solució sí o sí, governe qui governe", ha subratllat el titular de la CEV.

També han abordat propostes des del punt de vista de la indústria, la innovació o l'àmbit laboral i de la formació. Per a engegar-les, Navarro ha garantit que "si van a governar compten amb l'organització empresarial més representativa de la Comunitat".

Entre els punts discordants, Dalmau ha assenyalat la taxa de sostenibilitat turística "irrenunciable" per a Unides Podem, amb la meta d'aconseguir "una ocupació de qualitat i acabar amb la precarietat i li petjada ecològica", al fil de les implantades en altres regions.

En qualsevol cas, l'aspirant a 'president' ha destacat la reunió com a "productiva" en arribar a "enfocaments comuns molt constructius". Entre ells ha ressaltat que tots dos estan "totalment d'acord que el problema de l'infrafinançament és endèmic, que s'hereta d'antics governs, i que el nou que s'instal·le en la Generalitat ha de resoldre d'una vegada".

OBRES PÚBLIQUES, PRECARIETAT I INVERSIÓ

Dalmau ha apuntat una altra situació "heretada: la gestió i execució del gasto, sobretot en obres públiques", al costat d'"una fragmentació en la licitació dels contractes públics" per a la qual ha defès una regulació en el marc corresponent i que "les coses estiguen més clares i hi haja plecs comuns".

En la mateixa línia, s'han mostrat a favor de "mesures dures contra la precarietat laboral" en el teixit productiu i un pla comú d'inversió productiva perquè la Comunitat no torne a ser "el vagó de cua a Espanya", a més del Corredor i de recolzar "unes línies fèrries abandonades durant dècades".

PLANS D'IGUALTAT

A l'àmbit social, Unides Podem i la CEV han posat en relleu la necessitat d'apostar per l'enfocament de gènere, cosa que el candidat ha relacionat amb els plans d'igualtat de la patronal, "eixe pilar femení dins del teixit empresarial". La meta de la coalició és "anar tots junts per a crear més drets, millors condicions de vida digna i menys precarietat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento