Comunitat Valenciana

La Sindicatura de Comptes publica com fiscalitzarà els gastos dels partits

  • L'objectiu és "facilitar a les formacions el compliment de les obligacions previstes en la normativa electoral".
  • Hauran de remetre la comptabilitat i presentar una relació identificativa de les aportacions privades.
Fachada De La Sede De La Sindicatura De Comptes
Fachada De La Sede De La Sindicatura De Comptes
SINDICATURA DE COMPTES - Archivo
Fachada De La Sede De La Sindicatura De Comptes

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dilluns les instruccions de la Sindicatura de Comptes amb els criteris tècnics que seguirà per a fiscalitzar els gastos electorals dels partits per als comicis autonòmics del 28 d'abril amb l'objectiu de "facilitar a les formacions polítiques el compliment de les obligacions previstes en la normativa electoral".

Segons detalla, els partits, federacions, coalicions i agrupacions d'electors que complisquen els requisits per a rebre subvencions de la Comunitat Valenciana o que hagen sol·licitat avançaments amb càrrec a les mateixes hauran de presentar en un termini de 30 dies després de les eleccions, és a dir, fins al 28 de maig, una comptabilitat "detallada i documentada dels seus respectius ingressos i gastos electorals".

La Sindicatura de Comptes podrà recaptar aclariments i documents complementaris si ho estima necessari i es pronunciarà en el seu informe sobre la regularitat de les comptabilitats electorals i, en el supòsits d'apreciar irregularitats o violació dels límits en ingressos i gastos, podrà proposar reduir o no adjudicar la subvenció.

La remissió de la comptabilitat serà telemàtica i la documentació haurà de ser detallada, amb una relació de cadascun dels gastos de campanya, agrupats per conceptes segons marca la llei i per circumscripció electoral, indicant per a cadascuna de les partides la data de pagament si s'han realitzat per caixa o bancs, així com el compte utilitzat.

Hauran d'entregar còpia de les factures i justificant del pagament, indicant expressament els conceptes per a poder identificar clarament la seua naturalesa electoral. En el cas que els documents que acrediten el gasto continguen descripcions genèriques i el valor supere els 50.000 euros, hauran d'adjuntar el pressupostos o document similar que permeta verificar la naturalesa i l'import dels conceptes facturats.

No es consideren gastos electorals els de restauració (a excepció de l'avituallament de meses electorals), els derivats de la realització d'enquestes, els gastos de formació dels candidats o de subministraments com el telèfon. Sí es consideren els gastos de desplaçament derivats del lloguer de mitjà de transport dels candidats, dirigents i personal al servei de la candidatura. Les instruccions també detallen els límits màxims de gasto.

Respecte als ingressos, hauran de presentar una relació identificativa de les aportacions privades, documentació que acredite l'origen dels fons procedents de la tresoreria ordinària del partit, les pòlisses de les operacions de crèdit o els contractes de les operacions de préstecs amb particulars (microcrèdits), així com documentació que acredite els avançaments de les subvencions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento