Comunitat Valenciana

L'organització del Festival de Paelles obri les seues portes en assegurar que es compleixen els requisits legals

  • L'organització del Festival de Paelles, anunciat en la zona de La Punta de València, ha decidit obrir les seues portes en assegurar que compleix "els requisits legals necessaris" per a l'esdeveniment, al qual es preveu l'assistència d'unes 25.000 persones, "i després d'haver presentat una declaració responsable amb un certificat OCA (Organisme de Certificació Administrativa)", ens habilitat per l'administració per a la inspecció i l'emissió de certificació dels establiments públics, activitats o recreatives i espectacles públics.
VÍDEO: La Va unir de la Punta demana suspendre les paelles universitàries per impedir la mobilitat i ser espai sensible
VÍDEO: La Va unir de la Punta demana suspendre les paelles universitàries per impedir la mobilitat i ser espai sensible
EUROPA PRESS
VÍDEO: La Va unir de la Punta demana suspendre les paelles universitàries per impedir la mobilitat i ser espai sensible

Així ho ha anunciat en un comunicat després que el consistori de València assegurara aquest dijous que no autoritzava el festival al "no comptar amb els requisits establits" i responsabilitzara l'empresa privada que anava a organitzar-ho de les entrades que ja s'han venut. La proposta de l'empresa organitzadora, que va presentar tots els tràmits el passat 8 d'abril, resultava "incompatible amb la seguretat del trànsit ferroviari, amb l'horta protegida i no disposa d'estudi de contaminació acústica".

Segons ha explicat als mitjans un portaveu de l'organització, han obert les portes amb "normalitat" en haver presentat davant el consistori les seues al·legacions al rebuig del consistori per a donar l'autorització, i en les quals afirmen que s'han esmenat els inconvenients que adduïa l'Ajuntament. Així, els assistents han començat a entrar amb "normalitat".

Segons l'organització, amb l'obertura de les portes es pretén "garantir la seguretat i evitar problemes majors d'ordre públic, com els quals es podrien produir botellots incontrolats a l'entorn de La Punta o en altres zones de la ciutat, com els campus universitaris, com ja va ocórrer en alguna edició prèvia on finalment no es van concedir llicències municipals (i en les quals aquesta empresa no era responsable)".

En aquesta línia, defèn que l'esdeveniment "compleix escrupolosament amb el que exigeix la llei per a una activitat d'aquestes característiques, amb la de la firma d'una declaració responsable amb un certificat OCA (Organisme de Certificació Administrativa), organisme habilitat per l'administració per a la inspecció i l'emissió de certificació dels establiments públics, activitats o recreatives i espectacles públics, com el qual representa el Festival de Paelles Universitàries 2019".

Així mateix, assegura que s'han adoptat "totes les mesures necessàries per a vetlar pels drets i la seguretat dels estudiants universitaris, així com les mesures de seguretat necessàries envers els veïns i veïnes de la pedania de La Punta".

L'organització ha apuntat que aquest dijous va comunicar a través dels mitjans de comunicació, la seua pàgina web i xarxes socials "la intenció de mantindre l'esdeveniment en les condicions anunciades, convençuts de la legalitat del procediment i amb bases legals per a la correcta celebració".

"TOTALMENT CONDICIONAT"

Per a l'organització, "no hi ha millor ubicació per a celebrar aquest esdeveniment que un espai totalment condicionat amb amplis mitjans de seguretat de tot tipus, amb un dispositiu de més de 400 professionals que vetlaran pel bon funcionament de l'esdeveniment, triplicant els efectius necessaris".

"La millor decisió per als estudiants i els veïns de La Punta sempre és la realització de l'esdeveniment en un espai controlat i segur, ja que qualsevol altra alternativa podria ser molt perjudicial tant per a les persones com per l'entorn", han insistit des de l'organització.

Així, l'organització va fer una crida perquè aquest divendres "fora un dia de celebració en Paelles Universitàries i de demostració de civisme per part de tota la comunitat universitària, que ha vist com en les últimes dates se li ha insultat i criminalitzat de forma injustificada", i va instar a demostrar a la societat "que la joventut valenciana sap divertir-se d'una manera controlada i cuidant l'entorn".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento