Comunitat Valenciana

Ábalos sobre si el PSOE indultaria condemnats del 'procés': "Debatre sobre açò significa no respectar la justícia"

  • El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dijous en ser preguntat si el PSOE indultaria els acusats pel 'procés' si foren condemnats que "debatre entorn d'açò significa no respectar la justícia i interferir sobre ella", per la qual cosa ha demanat no anticipar "debats polítics que no fan si no viciar l'acció de la justícia".

"Quin missatge li donaríem si diguérem faça el que faça que anem a pensar en indults, per a què va a treballar la justícia. Hi hauria sentències viciades, tot contaminat?", ha indicat en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

Per açò, ha demanat als qui "creuen en el dret, en la separació de poders, en l'acció de la justícia" que respecten la seua acció perquè Espanya "és solvent" en aquesta matèria. "Cada cosa en el seu moment i aquest no és el moment de mesures polítiques que tracten d'entorpir l'acció de la justícia", ha apuntat el ministre.

A més, ha instat a esperar al fet que es pronuncie perquè si ho fa en un sentit absolutori "no hi ha indults dels quals parlar" i, per tant, depenent de la decisió "procediran o no les mesures corresponents".

"Des del punt de vista del rigor jurídic fer d'açò un debat és fals" i "és impossible pronunciar-se si un vol preservar el respecte a la justícia" i a la seua independència, ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento