Comunitat Valenciana

28 El govern valencià de coalició revalidaria la seua majoria, segons el CIS

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
28 El govern valencià de coalició revalidaria la seua majoria, segons el CIS
28 El govern valencià de coalició revalidaria la seua majoria, segons el CIS
GVA
28 El govern valencià de coalició revalidaria la seua majoria, segons el CIS

L'actual coalició de govern a la Comunitat Valenciana -l'anomenat 'Govern del Botànic' integrat per PSPV-PSOE i Compromís amb el suport extern de Podem- revalidaria la seua majoria a la Comunitat Valenciana, segons els resultats de l'enquesta preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) donats a conéixer aquest dijous.

La consulta sobre les eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana del pròxim dia 28 d'abril reflecteix que el PSOE-PSPV és el partit amb major intenció de vot, amb un 30,9%; Compromís obtindria un 16,9% dels vots; Ciutadans aconseguiria el 16%, el Partit Popular baixa a la quarta posició i es quedaria amb un 15,4%; Unides Podem-EUPV recaptaria un 8,3% i VOX, que entraria per primera vegada en Les Corts Valencianes, trauria el 6,5%.

Quant a la projecció del repartiment d'escons -dels 99 que estan en joc en el parlament autonòmic-, el PSOE-PSPV es mouria en una forqueta entre 33 i 36 (va obtindre 23 en les eleccions de 2015); el PP entre 18 i 19 (té 31 actualment); Compromís estaria entre els 17 i 18 escons (té 19); Ciutadans, que ara atresora 13 escons, entre 16 i 19; Unides Podem-EUPV obtindria entre 7 i 8 (13 en 2015); i VOX, sense representació parlamentària fins al moment, podria aconseguir fins el 5 o 6 escons.

Amb aquests comptes, els actuals firmants del pacte del Botànic gaudirien d'una àmplia majoria i podrien sumar, d'acord a la forqueta més baixa, 57 escons, i en el cas de les millors expectatives per a PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV, fins el 62.

Pel que fa a la distribució per províncies, el PSOE-PSPV apareix com a primera força en les tres demarcacions de la Comunitat Valenciana. En concret, a Castelló, on els resultats són més ajustats, l'escenari seria el següent: el PSOE-PSPV es fa amb entre 7 i 8 escons; el Partit Popular entre 6 i 7 escons; Ciutadans entre 4 i 5 escons; Compromís repetiria amb 4 escons; Unides Podem-EUPVaconseguiria entre 1 i 2 escons, i VOX trauria un.

A València, el PSOE-PSPV registraria entre 13 i 14 escons; el Partit Popular trauria 6 escons; Compromís aconseguiria entre 9 i 10; Ciudadanos entre 6 i 7; Unides Podem-EUPV sobre 3, i VOX trauria 2 escons.

I a Alacant els socialistes valencians obtindrien entre 13 i 14 escons; el Partit Popular uns 6 escons; Compromís es quedaria amb 4; Ciutadans podria aconseguir entre 6 i 7 escons; Unides Podem-EUPV sobre 3, i VOX es mouria entre 2 i 3 escons.

INDECISOS

Un 74,9% dels valencians ha assegurat que anirà a votar "amb tota seguretat" el pròxim 28 d'abril i un 11,9% ha respost que "probablement sí ho faça". D'eixe electorat que anirà a votar, un 60,1% ha respost que "ja té decidit el seu vot" i un 38,7% que "noho ha decidit". L'alt nombre d'indecisos dona lloc al fet que molts escons no puguen assignar-se amb exactitud en aquests moments, asseveren des del centre.

L'enquesta preelectoral va ser realitzada a la Comunitat Valenciana entre el 15 i el 24 de març, amb una mostra de 1.373 entrevistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento