Comunitat Valenciana

La nòria de La Marina es planteja com "un projecte ambiciós i únic en el món"

  • L’empresa Circular View calcula que comptarà amb un pressupost d’uns 120 milions d’euros.
  • La companyia estima que l’estructura pot atraure a més de 2 milions de turistes a la ciutat.
  • El Consorci 2007, format per Ajuntament, Generalitat i Govern, encara no han pres una decisió.
CIRCULAR VIEW- L*ULL DE VALENCIA CIRCULAR VIEW SERÁ LA NORIA DE OBSERVACIÓN GIGANTE E ICÓNICA PLANEADA PARA LA MARINA
CIRCULAR VIEW- L*ULL DE VALENCIA CIRCULAR VIEW SERÁ LA NORIA DE OBSERVACIÓN GIGANTE E ICÓNICA PLANEADA PARA LA MARINA
CIRCULAR VIEW
CIRCULAR VIEW- L*ULL DE VALENCIA CIRCULAR VIEW SERÁ LA NORIA DE OBSERVACIÓN GIGANTE E ICÓNICA PLANEADA PARA LA MARINA

L'empresa promotora de la nòria que s'ha plantejat construir en La Marina de València com un "observatori gegant" d'aquesta ciutat, Circular View, ha assegurat que aquesta iniciativa es concep com "un projecte ambiciós i únic en el món" que aspira a convertir-se en "el futur Mirador de la Mediterrània". "És un privilegi que poques ciutats en el món poden tindre i València ha sigut seleccionada per a això", ha afirmat en un comunicat.

Així, ha destacat que en cas que es porte a terme seria "la primera nòria a Espanya i a Europa d'aquestes característiques". Circular View ha assenyalat que per a la nòria, amb una altura de 120 metres, s'ha previst un disseny "modern, sense eixos i amb cabines estabilitzades de forma mecànica" que ha sigut "pensat i dissenyat exclusivament per als ciutadans valencians" i "per a la zona nord de la Marina de València".

"Tindrà un disseny molt especial i innovador, no tindrà ni eix ni ràdios i el cércol no girarà encara que sí les seues cabines", ha explicat aquesta signatura. Així mateix, ha detallat que el projecte comptarà amb un pressupost aproximat de 120 milions d'euros, tots d'inversió privada, i que per a operar la nòria es necessitaran 250 persones i d'altres per a les zones recreatives del seu entorn. L'empresa ha estimat que indirectament es crearien entre 2.000 i 3.000 llocs de treball.

Circular View ha comentat que "una vegada reba l'aprovació del Consorci 2007", l'entitat conformada pel Govern, la Generalitat i l'Ajuntament de València encarregada de la gestió de la Marina de València, la iniciativa "es convertirà en la nòria més alta d'Europa amb aquesta específica estructura".

1.000 persones per hora

El diàmetre proposat, que aconseguirà al punt més alt en els 120 metres, és de 116 metres. L'estructura comptarà amb 20 cabines que no es mouen per a transportar 25 persones i tindrà una capacitat de 1.000 persones a l'hora.

L'empresa promotora ha ressaltat que està en constant moviment i que el seu recorregut dura 30 minuts aproximadament, així com que tindrà una visió de 30 quilòmetres a la redona. Igualment, ha exposat que tant el seu disseny com la construcció es prolongaria durant uns tres anys i que al voltant de 700 persones treballaran en aquests processos.

L'estructura disposarà també d'un xicotet edifici com a terminal que albergarà les àrees operatives -embarcament, zones de maquinària i zona d'empleats- i que es completarà amb una àrea cultural i altres xicotetes de restauració.

Circular View ha considerat que aquest projecte serà "un propulsor econòmic" tant "de les zones confrontants" a la Marina com "de la resta de la ciutat". "València se situarà com a destinació turística innovadora i d'alta qualitat i, sens dubte, crearà una simbiosi amb altres atraccions de la ciutat com la Ciutat de les Arts i les Ciències i les altres àrees de la Marina".

L'empresa ha agregat que aquest projecte es convertirà en "un pont necessari per a unir port i ciutat" i en una "parada obligatòria per a tots els amants i curiosos d'aquest tipus d'estructures d'observació de gran altura".

"Més de 2 milions de turistes"

En aquest sentit, l'empresa ha manifestat que s'estima que la nòria "atraga a més de 2 milions de turistes, almenys, en els dos primers anys, com fora el cas de la Ciutat de les Arts i Ciències" per a ajustar-se "després la xifra segons el seu reclam turístic".

La promotora de la iniciativa ha indicat que aquesta estructura "es convertirà en una altra meravella icònica" la construcció de la qual es projecta "per a romandre almenys 25 anys", amb la intenció de ser "després donada a la ciutat".

"Contribuirà tant al desenvolupament econòmic de València com a potenciar la seua posició en el sector turístic, hoteler, de restauració, de serveis i nàutic", ha plantejat la promotora, que ha comentat que "serà, sens dubte, la pedra angular per a atraure el turisme de platja de la costa valenciana -al voltant de 28 milions anuals- contribuint a desestacionalitzar els visitants i a canviar els fluxos de turistes que envaeixen el centre antic".

Circular View ha agregat que aquesta iniciativa tindrà "un marcat caràcter humà" i que "encaixa amb el Pla d'Estratègia 2017 de la Marina de València -innovació, sostenibilitat i cultura, entre altres aspectes-. Així mateix, ha apuntat que el projecte "porta des de 2015 ‘surfejant’ els ardus processos burocràtics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento