Comunitat Valenciana

El PP al·legarà contra l'eliminació del topònim en castellà de Castelló i l'enderrocament de la Creu del Ribalta

  • El Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de Castelló ha anunciat al·legacions contra l'eliminació del topònim en castellà i contra l'enderrocament de la Creu del Ribalta. "Dos decisions unilaterals, imposades pel govern municipal de PSOE i Compromís d'esquena a la majoria social de castellonencs", han assenyalat els 'populars'.
Castelló.- El PP al·legarà contra l'eliminació del topònim en castellà i el
Castelló.- El PP al·legarà contra l'eliminació del topònim en castellà i el
GRUPO MUNICIPAL POPULAR
Castelló.- El PP al·legarà contra l'eliminació del topònim en castellà i el

Per a la portaveu 'popular', Begoña Carrasco, és "urgent" que la ciutat torne a la normalitat, "per a poder mirar cap al futur cal acabar amb les imposicions i sectarismes d'un govern municipal, el d'Amparo Marco, que no mira per l'interés general, sinó només pel de els socis que la van fer alcaldessa".

Carrasco ha lamentat que tant en el cas del canvi de topònim, com en el cas de l'enderrocament de la Creu del Ribalta, allò que s'ha fet és "dinamitar els consensos aconseguits en temps de la transició democràtica". "Un govern enrocat en el passat no pot avançar, ni centrar-se en el que preocupa i ocupa a la ciutadania, no atén a les seues prioritats", ha afegit.

Sobre l'eliminació del topònim bilingüe, la portaveu dels 'populars' ha advocat per recuperar la cooficialitat en el nom de la ciutat, i "que puguem utilitzar indistintament i amb llibertat Castellón de la Plana i Castelló de la Plana, sent tots dos noms oficials i reconeguts, com ho han sigut durant 36 anys".

Segons ha dit Carrasco, el recent acord que elimina la forma castellana del topònim, "imposant" únicament la forma valenciana, "només ha portat malestar, crispació social i enfrontaments entre la societat perquè no ha sigut en cap moment una demanda social".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento