Carmen Machi protagonitza un Txékhov al Teatre Nacional de Catalunya

  • L'obra 'El jardin de los cerezos' retrata el declivi econòmic de l'aristocràcia russa de finals del segle XIX.
L'actriu madrilenya Carmen Machi.
L'actriu madrilenya Carmen Machi.
DAVID RUANO
L'actriu madrilenya Carmen Machi.

El Centro Dramático Nacional de Madrid (CDN) aterra al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb la producció El jardín de los cerezos, d'Anton Txékhov, en una versió signada per Ernesto Caballero i interpretada per l'actriu Carmen Machi. Aquest muntatge que es va estrenar al Teatro Valle-Inclán de Madrid parla «del final d'una època i de com ens vinculem amb el passat i com gestionem la incertesa», ha afirmat Caballero.

La trama retrata el declivi econòmic de l'aristocràcia russa de finals del segle XIX, simbolitzat en la pèrdua del jardí familiar.

En aquesta versió es recrea la decadència i la melancolia expressada pels personatges de Txékhov tot i que ressaltant també els seus rampells d'esperança i vitalitat, per contrarestar el derrotisme del text original. Machi ha destacat que aquesta obra és «difícil i molt rara» per als actors perquè han de jugar a «tapar alhora el dolor i l'alegria que senten» per la qual cosa, allò que es veu sobre l'escenari no és realment el que està passant: «És com la vida: aquell que pateix no està tota l'estona plorant ni aquell que està feliç rient tota l'estona».

Pl. de les arts, 1. Sala Gran. Fins al 21 d'abril. Preu: 29 €. Més informació: tnc.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento