Comunitat Valenciana

El Festival de l'Horta Turia oferirà dotze hores de música i gastronomia en plena horta

  • Enguany s'amplia el cartell musical obrint-se a l'escena internacional amb grups com The Parrots.
  • També actuaran aquest diumenge Novedades Carminha, Els Jóvens o Lewis OfMan, entre altres.
  • L'objectiu de l'esdeveniment és "acostar l'horta de València a la ciutadania i retre homenatge" als agricultors.
Cultura.- El Festival de l'horta Turia oferirà dotze hores de música i gastronom
Cultura.- El Festival de l'horta Turia oferirà dotze hores de música i gastronom
FESTIVAL L'HORTA TURIA
Cultura.- El Festival de l'horta Turia oferirà dotze hores de música i gastronom

El Festival de l'Horta Turia oferirà, diumenge que ve en la Masia de Sant Antoni de Benifaió (València), dotze hores de música i gastronomia en plena horta amb un cartell en el qual figuren Els Jóvens, Lewis OfMan, Cariño, The Parrots, Novedades Carminha, Cero en Conducta i Hits With Tits.

D'aquesta manera, el certamen, que se celebra per tercer any consecutiu, amplia el seu cartell musical obrint-se a l'escena internacional. El festival va nàixer amb l'objectiu d'"acostar l'horta de València a la ciutadania i retre homenatge a aquells agricultors el treball dels quals permet que continuem gaudint del patrimoni natural", ressalten els organitzadors en un comunicat.

En aquesta nova edició, Cervesa Turia donarà el 20% de la venda d'entrades al projecte 'Esperant l'aigua' de la Fundació Assut, un col·lectiu que s'encarrega de recopilar i divulgar material audiovisual relacionat amb el paisatge de l'horta, les històries de les seues gents i els seus costums.

El Festival de l'Horta Turia se celebrarà en el mateix lloc que l'any passat, la Masia de Sant Antoni de Benifaió, un espai de 42.000 m2 envoltat de camps de taronges i caquis.

Venda directa de productes agrícoles

Un dels "atractius diferencials" d'aquesta cita, subratllen els seus responsables, és la venda directa de productes recentment collits pels agricultors, que a més es podran degustar en el moment gràcies a un servei de graella. Aquest consum directe de productes de proximitat i temporada s'ha convertit en un dels moments més esperats del festival, a més del menjar popular que s'elabora al migdia per als assistents.

Paral·lelament, l'oferta del festival es completa amb un ampli programa d'activitats. Així, hi haurà un espai expositiu comissariat per la galeria especialitzada en il·lustració Pepita Lumier on es podran contemplar projectes artístics inspirats en l'horta realitzats per artistes de la galeria valenciana.

També es desenvoluparan tallers d'artesania i se celebraran diverses microxarrades en a l'àgora del festival sota el títol 'Converses de l'horta'. Enric Navarro, fundador de Terra i Xufa i presentador del programa Terra Viva en À Punt, serà l'encarregat de coordinar aquests debats, amb els quals pretén posar en comú els reptes de futur d'aquest sector.

L'apartat musical s'amplia en aquesta edició a sis grups. Encapçala el cartell Novedades Carminha, la meteòrica trajectòria dels quals en l'escena independent nacional culmina amb el seu cinqué àlbum d'estudi, 'Ultralleuger' (Ernie Records, 2019), que es presentarà en primícia en el Festival de l'Horta Turia.

Una altra de les novetats d'enguany és l'obertura a l'escena musical internacional amb la inclusió de Lewis OfMan, projecte d'electro-pop colorista amb reminiscències a la música disc italiana dels anys 70.

The Parrots, una de les bandes de garage rock espanyol amb major projecció internacional, també visitarà el festival amb un nou single davall del braç, 'Cigarette Burns', avantsala del que serà el seu segon LP. Per la seua banda, el pop sintètic del trio femení Cariño aportarà l'ingredient més naíf al festival amb les seues iròniques i alegres cròniques de la vida juvenil en la gran ciutat.

Els Jóvens ha sigut sens dubte un dels grups revelació valencians de 2018. La banda de Sant Vicent del Raspeig ha acumulat diversos premis amb el seu primer àlbum, enquadrat dins d'un estil que han batejat com a 'rondalla pop'.

A més, Cero en Conducta, un joveníssim col·lectiu que pren prestat el títol de la mítica pel·lícula de Jean Vigo, agitarà els espais entre concerts amb interessants propostes d'art, música i cinema. Finalment, les dj del col·lectiu feminista Hits With Tits tancaran la jornada amb una sessió centrada en la música de grups integrats per dones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento