Comunitat Valenciana

El 30% dels esborranys d'Hisenda conté errors, segons els gestors administratius

  • Els experts recomanen la seua revisió per a evitar errors i pèrdues de diners.
  • El període de presentació online i per telèfon ja està en marxa.
  • El 14 de maig arranca el període de presentació en les oficines de l'Agència Tributària.
Oficina de la Agencia Tributaria.
Oficina de la Agencia Tributaria.
EUROPA PRESS - Archivo
Oficina de la Agencia Tributaria.

El Col·legi de Gestors Administratius de València i Castelló ha advertit aquest dimarts que el 30% dels esborranys de la declaració de la renda que envia Hisenda conté errors, especialment en matèria de deduccions autonòmiques, segons han informat en un comunicat.

Els 700 gestors administratius col·legiats recomanen la seua revisió per a evitar errors i pèrdues de diners al mateix temps que recorden que es tracta d'un impost "molt complex que requereix temps i assessorament de professionals".

La Campanya de la Renda de l'exercici 2018 per a les declaracions que es presenten online o per telèfon ja està en marxa i serà, a partir del 14 de maig, quan arranque el període de presentació en les oficines de l'Agència Tributària.

Els contribuents poden demanar cita per a l'atenció telefònica en l'AEAT des de l'1 d'abril i per a l'atenció presencial des del 9 de maig. El 26 de juny finalitzarà el termini per a presentar les declaracions a ingressar per domiciliació bancària i l'1 de juliol serà la fi de la campanya per a la resta de declaracions.

Una vegada presentada, és el contribuent qui assumeix la responsabilitat de la seua declaració pel que els gestors avisen que "es poden perdre desgravaments, incloure ingressos de forma errònia o deixar de declarar ingressos".

Per aquest motiu, el col·lectiu recomana revisar "amb detall" els esborranys que l'Agència Tributària posa a la seua disposició, especialment en matèria de deduccions autonòmiques, ja que la informació "ha sigut elaborada amb dades de tercers i aquesta pot contindre errors".

Els prop de 700 gestors administratius col·legiats de València i Castelló posen de manifest la importància de deixar la declaració de la renda "en mans de professionals". "Si dubtes, perds", asseguren. "Per a estalviar disgustos i pagar el just, el més intel·ligent és delegar amb seguretat i confiar en professionals qualificats de proximitat i confiança, emparats per la garantia que ofereix pertànyer a un col·legi professional", han apuntat.

Així mateix, adverteixen amb anar amb compte "en validar l'esborrany; en la seua majoria no contemplen la realitat. Estan incomplets i contenen nombrosos errors i aquest, quasi sempre, són a favor del fisc".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento