Comunitat Valenciana

Naix l'Associació de Productors de l'Alvocat per a potenciar el seu cultiu

  • Els promotors afirmen que és "una de les alternatives incipients que està oferint resultats esperançadors".
  • A la Comunitat Valenciana la superfície conreada ha augmentat un 561% en els últims 5 anys, segons el Ministeri.
  • L'entitat facilitarà assessorament professional, així com iniciatives per a afavorir el seu desenvolupament.
Imagen de archivo de varios aguacates Hass.
Imagen de archivo de varios aguacates Hass.
HAAS AVOCADO BOARD
Imagen de archivo de varios aguacates Hass.

Un grup d'agricultors acaba de constituir l'Associació de Productors d'Alvocat (Asoproa) amb l'objecte de "potenciar i coordinar" el sector a l'àmbit nacional davant l'expansió que està vivint aquest cultiu subtropical.

Durant l'acte de constitució, celebrat a València en la seu de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), el comité executiu de la nova entitat va destacar que entre els principals objectius figuren promoure l'associacionisme entre els professionals "com a mitjà per a afrontar conjuntament els reptes de futur que es plantegen en una de les alternatives de cultiu incipient que està oferint resultats esperançadors".

Segons ha informat AVA-Asaja en un comunicat, enmig d'una crisi generalitzada de rendibilitat, "cada vegada són més els agricultors que aposten per l'alvocat a causa de l'increment del consum mundial -arran de la difusió en els últims temps de les seues propietats saludables- que s'està traduint en l'obtenció de preus dignes a peu de camp".

De fet, segons explica, la implantació de l'alvocat ja arriba a les 13.652 hectàrees a Andalusia, sobretot en la província de Màlaga, però comença a enlairar-se en altres regions productores entre les quals destaca la Comunitat Valenciana amb 927 hectàrees en 2018, un 33% més superfície conreada l'any anterior i fins a un 561% més que fa amb quasi cinc anys, d'acord amb les dades del Ministeri d'Agricultura.

L'associació naix amb la finalitat d'"afavorir la col·laboració entre un nombre creixent de productors, unificar criteris de caràcter tant productiu com comercial, i fins i tot diferenciar el producte local a través d'una marca distintiva o, si escau, una Denominació d'Origen Protegida".

El president de l'associació, Celestino Recatalá, qui produeix alvocats en el Camp de Morvedre, ha destacat que el sector "ha d'actuar amb promptitud per a marcar la senda si volem que aquest cultiu siga rendible no solament a curt termini, sinó que es mantinga en el temps. L'entitat facilitarà als interessats una informació actualitzada i assessorament professional, així com iniciatives per a afavorir el seu desenvolupament".

L'associació en el cultiu de l'alvocat pretén, entre altres finalitats, promoure campanyes de promoció, publicitat o divulgació dels beneficis que comporta el consum d'aquesta fruita; vigilar i denunciar pràctiques irregulars en la cadena alimentària; protegir els agricultors de fruita ecològica mitjançant la posada en valor del seu producte; estudiar varietats protegides d'alvocat existents en altres països; impulsar programes d'investigació que permeten autoritzar productes fitosanitaris contra les plagues i malalties; i modernitzar el sector amb la introducció de nous patrons i varietats adaptades al terreny.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento