Comunitat Valenciana

Unides Podem EU creu que PP i PSOE no tenen "credibilitat" per a comprometre's a canviar el finançament

  • El candidat d'Unides Podem-Esquerra Unida a Les Corts Valencianes Ferrán Martínez ha assegurat aquest dilluns que ni el Partit Popular ni el PSOE "tenen credibilitat per a prometre la reforma del sistema de finançament autonòmic".

Martínez ha indicat que les dos formacions "han enganyat successivament als valencians prometent una cosa en campanya i fent una altra quan governen, així que no tenen cap credibilitat".

Ha recordat que la reforma del sistema de finançament porta pendent des de l'any 2014 i que tant PP com PSOE es van comprometre a dur-la a terme però "segueix sent una assignatura pendent".

La coalició ha incidit en la necessitat d'articular una proposta de reforma del sistema per a aconseguir "un finançament transparent que garantisca la igualtat en l'accés als serveis públics, identificant les transferències recursos i competències fiscals necessàries cap a les autonomies, i suprimint les distorsions entre comunitats creades per fons dispars del sistema".

Martínez ha garantit que la pròxima legislatura el seu grup parlamentari escometrà aquesta reforma i la complementarà amb altres qüestions com la implantació d'una reforma fiscal progressiva o la reestructuració del deute.

El candidat ha assenyalat que l'infrafinançament es retroalimenta amb l'austeritat i ha assenyalat que la reforma de l'article 135 de la Constitució "ha suposat posar-li els grilletes a la Generalitat Valenciana". "I si volem que tinga recursos i els puga utilitzar reforçant el sistema del benestar cal desmantellar l'armadura jurídica de l'austeritat", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento