Comunitat Valenciana

Desarticulen a Crevillent una banda acusada de 28 robatoris que s'amagava en un zulo sota una piscina

  • La Guàrdia Civil de Crevillent (Alacant) ha detingut els cinc integrants d'un grup criminal dedicat als robatoris en vivendes, naus industrials i vehicles, en eixa població i voltants. Dins del domicili que utilitzaven, es va trobar un zulo, construït sota el buit de la piscina, que era utilitzat com a dormitori provisional perquè els integrants del grup s'amagaren després de la comissió d'un robatori.
LA GUÀRDIA CIVIL DESARTICULA A CREVILLENT UN GRUP CRIMINAL Al QUE SE LI IMPUT
LA GUÀRDIA CIVIL DESARTICULA A CREVILLENT UN GRUP CRIMINAL Al QUE SE LI IMPUT
GUARDIA CIVIL
LA GUÀRDIA CIVIL DESARTICULA A CREVILLENT UN GRUP CRIMINAL Al QUE SE LI IMPUT

Durant els passats mesos de gener a març, d'enguany 2019, va haver-hi un augment considerable de delictes contra el patrimoni en la localitat de Crevillent, delictes que, a primera vista, no tenien un patró determinat, ni un modus operandi conegut.

Aquests fets delictius es cometien indiscriminadament en interior de naus industrials, cases de camp i vehicles i consistien en sostracions, en ocasions d'efectes de poca vàlua, que causaven més danys en la propietat del que es portaven, a més del malestar creixent entre els veïns de la població, explica la guàrdia civil en un comunicat.

Els agents de la Guàrdia Civil de Crevillent, en conjunt amb l'Àrea de l'Investigació d'aquesta Unitat, van dur a terme una sèrie de gestions d'indagació i van localitzar un xalet situat en la partida Barrosa d'aquest municipi, on residia el grup d'autors, ja identificat, i on traslladaven tots els efectes procedents dels seus diversos robatoris per a la seua posterior venda com a objectes de segona mà.

AUS TROPICALS I CONILLS

Amb tota aquesta informació, els agents van realitzar l'entrada i registre del domicili, intervenint nombrós material electrònic i informàtic sostret, així com el vehicle utilitzat en la comissió dels fets i sis aus tropicals i tres conills lop francés, tot açò valorat en més de 80.000 euros. Aquestes aus tropicals havien sigut sostretes el mes de desembre de 2018, en un domicili de la partida La Foia d'Elx.

L'Institut Armat detalla que, dins del domicili registrat, es va trobar un zulo, construït sota el buit de la piscina, que era utilitzat com a dormitori provisional per a amagar-se els integrants del grup després de la comissió d'un robatori, si tenien la sospita d'haver sigut identificats o seguits pels perjudicats o els cossos policials, per la qual cosa passaven allí amagats un temps.

Les persones detingudes són tres homes de 65, 38 i 36 anys i dos dones, de 37 i 28 anys, tots ells espanyols. Se'ls imputa un total de 28 delictes contra el patrimoni -entre robatoris amb força en vivenda, en naus industrials i en interior de vehicle- i el delicte de pertinença a organització criminal.

Un dels homes detinguts actuava solament com receptador dels efectes robats, és a dir, els donava eixida en el mercat, sent l'encarregat, a més, de donar seguretat a la resta del grup quan es trobaven en la vivenda, si detectaven possible presència policial.

Tres d'ells ja han ingressat a la presó per aquests fets, quedant els altres dos en llibertat provisional amb càrrecs, en espera de juí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento