Comunitat Valenciana

AVA-ASAJA inicia una campanya en suport de la citricultura valenciana

  • En un manifest assegura que enguany s'han registrat pèrdues de quasi 300 milions d'euros.
  • L'objectiu és implicar a empresaris, sindicats, universitats, artistes i professionals de diferents branques.
La Unió propone a la Comisión Europea pedir certificados de exportación en cítri
La Unió propone a la Comisión Europea pedir certificados de exportación en cítri
GVA - Archivo
La Unió propone a la Comisión Europea pedir certificados de exportación en cítri

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha elaborat un manifest "en defensa del futur de la citricultura valenciana" que farà circular entre "personalitats destacades i entitats rellevants de la societat civil a fi de sol·licitar la seua adhesió al mateix i buscar així la seua implicació en favor d'un sector clau com a motor econòmic de moltes altres activitats".

La Confederació Empresarial Valenciana (CEV), "conscient de les dificultats que travessa la citricultura, col·laborarà activament en la difusió d'aquesta iniciativa", destaca l'organització agrària en un comunicat.

Des de l’entitat recalquen que "les pèrdues milionàries -de quasi 300 milions d'euros- que acumulen els citricultors durant aquesta desastrosa campanya han posat de manifest tant l'efecte tremendament negatiu que té la competència deslleial, exercida per tercers països com a conseqüència de la signatura d'acords comercials mancats dels mínims criteris de reciprocitat exigibles, com les pròpies insuficiències estructurals del sector i les manques en matèria legislativa a l'hora de combatre les asimetries del mercat".

Davant "semblant panorama" i la campanya de mobilitzacions, AVA-ASAJA considera que la situació "ha arribat a tal extrem que el conjunt de la societat civil valenciana, amb alguns dels seus personatges públics més notoris i rellevants al capdavant, han de sumar-se, mitjançant el seu suport al manifest, a les demandes d'un sector que travessa una dura crisi, però la transcendència de la qual i valor estratègic en termes econòmics, mediambientals, socials o paisatgístics continua estant fóra de tot dubte".

Aquesta organització agrària sol·licitarà l'adhesió al citat document a empresaris, sindicats, entitats socials, universitats, artistes, periodistes i professionals de diferents branques, enumeren.

"Busquem el suport de la societat civil valenciana, dels seus representants més notoris perquè és molt el que està en joc, perquè necessitem el suport del conjunt de tota societat perquè això és una cosa que ens afecta a tots, ja que si perdem el patrimoni de la nostra citricultura no solament perdran els agricultors, sinó la Comunitat Valenciana en el seu conjunt", explica el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado.

"Compromís polític i pressupostari"

En el manifest, després d'exposar la conjuntura i la problemàtica del sector, s'insta a totes administracions, i especialment a l'autonòmica, a passar a l'acció mitjançant "un compromís polític i pressupostari que no deixe lloc a dubtes".

Cristóbal Aguado entén que "es tracta de reforçar al màxim la intensa campanya de protestes que AVA-ASAJA ve protagonitzant des del mes de desembre passat i que ha donat com a resultat la celebració de reunions al més alt nivell amb el ministeri i la conselleria d'Agricultura i amb la Unió Europea".

"D'aqueixes negociacions han eixit una sèrie de mesures i compromisos, però no és suficient i per això necessitem que els polítics prenguen consciència clara de la dimensió de la crisi citrícola, i que la societat estiga al nostre costat i ens recolze", conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento