Comunitat Valenciana

Les declaracions d'IRPF a retornar pugen un 4,7% per les noves deduccions familiars i la prestació per maternitat

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Presentació de declaracions a València en la campanya de la renda de 2013.
Presentació de declaracions a València en la campanya de la renda de 2013.
EUROPA PRESS - Archivo
Presentació de declaracions a València en la campanya de la renda de 2013.

L'Agència Tributària preveu que les declaracions a retornar aquesta campanya de la renda pugen un 4,7% a la Comunitat Valenciana per les noves deduccions familiars i la prestació per maternitat, la qual cosa suposa que es reintegraran 1.093 milions als contribuents valencians, un 7% més. Així mateix, preveu ingressar un total de 165 milions per l'impost de patrimoni, un 6,4% més.

El delegat especial de l'AEAT València, Manuel Cabrera, acompanyat del cap de la Dependència Regional de Gestió Tributària, Miguel Angel Andreu, han presentat aquest dijous en roda de premsa la Campanya de Renda 2018, que preveu que es presenten un total de 2.266.990 declaracions a la Comunitat Valenciana, un 2,6% més.

Cabrera ha explicat que es calcula que les declaracions positives caiguen un 4,7%, fins a les 521.228, mentre que es retornaran així mateix un 4,7% més, 1.637.523 declaracions, per noves deduccions familiars i la prestació per maternitat després de la sentència del Tribunal Suprem. D'aquesta manera, s'espera ingressar 999 milions i retornar 1.093 milions.

A més, ha destacat que l'impost del patrimoni vé "contínuament creixent" a la Comunitat Valenciana. En concret, en la campanya de 2018 es presentaran 23.100 declaracions per patrimoni, un 2% més, amb les quals es preveu recaptar 165.111 milions, un 6,4% més.

Els contribuents de la Comunitat Valenciana han presentat ja 100.935 declaracions de l'IRPF en la Campanya de la Renda 2018, la qual cosa suposa un 26,62% més que l'any passat, la qual cosa "demostra la consolidació del sistema telemàtic". D'elles 91.246 han sol·licitat devolució.

Així mateix, aquest dijous, dia en què s'inicien les devolucions, s'han acordat ja reitenrar 21.763 a la Comunitat Valenciana per import de 8,6 milions d'euros.

Del total de declaracions, el nombre de les presentades de manera conjunta disminuirà un 1,5 per cent. D'aquesta manera, s'estima que 1.838.719 declaracions es presenten de forma individual -un 3,6 per cent més que en 2017-, i 428.271 de forma conjunta -1,5 per cent menys que l'any anterior-.

El termini de presentació finalitza l'1 de juliol, per a declaracions tant a ingressar com a retornar, si bé el termini en les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 26 de juny.

LA CAMPANYA

La campanya d'enguany arranca amb una ampliació i millora dels dos serveis complementaris per a la presentació telemàtica de la declaració, l'aplicació mòbil de l'Agència i el pla Li Cridem de confecció telefònica de declaracions mitjançant telefonades al contribuent amb cita concertada.

Les dos vies, juntament amb la ja tradicional utilització de la pàgina web de l'AEAT permeten agilitzar la presentació de la declaració i, si escau, les corresponents devolucions.

A més, de nou en aquesta campanya els contribuents han comptat amb caràcter anticipat, des del passat 15 de març, amb els principals serveis d'assistència, cas de la descàrrega i visualització de les dades fiscals, l'obtenció del nombre de referència i els enviaments postals a determinat col·lectiu de contribuents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento