Comunitat Valenciana

La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús en la zona València Metropolitana Oest

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat definitivament el projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-106, València Metropolitana Oest, després del procés de participació pública en el qual han presentat proposades ajuntaments, mancomunitats, particulars, usuaris, entitats i empreses, tal com es publica aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La Generalitat ha aprovat aquest projecte que ara eixirà a licitació per a atorgar el servei a l'empresa que presente la millor oferta, amb un contracte de deu anys i una aportació econòmica estimada anual de 2.713.818,84 euros per part de l'administració.

El nou contracte de transport atendrà una població total de 283.404 habitants per al que comptarà amb un mínim de 32 autobusos que, conjuntament, realitzaran aproximadament 2.812.300 quilòmetres anuals. Els vehicles seran accessibles i estaran dotats del Sistema d'Ajuda a l'Explotació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La nova ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera d'Habitage, María José Salvador, al novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Amb la nova proposta de servei es consoliden els eixos de transport actuals, com són els longitudinals per a la relació directa amb València (València - Xirivella - Aldaia - Alaquàs - Torrent i València - Mislata - Quart de Poblet - Manises - Aeroport de Manises), el transversal per a comunicació interna i connexió amb estacions de metro (Torrent - Alaquàs - Aldaia - Quart de Poblet - Manises) i la connexió dels municipis d'Aldaia, Alaquàs i Xirivella amb la Platja del Saler a l'estiu.

També es manté la connexió amb l'Hospital de Manises, l'Aeroport de Manises i el Centre Comercial Bonaire, com a principals nuclis que atrauen de l'àmbit d'estudi.

Entre les novetats destaquen la creació de tres línies radials per a donar servei nocturn a la comarca (València - Manises - Aeroport; València - Xirivella - Alaquàs - Aldaia; i València - Paiporta - Picanya - Torrent).

A més, es creen també nous serveis llançadora; en concret tres línies que connectaran directament amb estacions de metro aquells nuclis de població que manquen d'aquest servici: Aldaia - Salt de l'Aigua; Alaquàs - València i Xirivella - València.

Finalment, es crea una nova línia trasversal que connectarà Quart i Manises amb Paterna i Burjassot. La creació d'aquesta nova línia, que passa per Salt de l'Aigua, reforça aquesta parada com a punt d'intercanvi per a les connexions transversals de la comarca, ja que enllaça en aquest punt tant amb Metrovalencia com amb les línies que venen de Torrent i Aldaia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento