Comunitat Valenciana

La Fiscalia investiga ajudes del Govern català a ACPV i remet les actuacions a la Provincial de Barcelona

  • La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d'investigació sobre les subvencions concedides pel Govern català a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) després de la denúncia per un suposat frau en les ajudes presentada per Ciutadans (Cs).
La Fiscalia investiga ajudes del Govern català a ACPV i remitent la causa a la
La Fiscalia investiga ajudes del Govern català a ACPV i remitent la causa a la
EUROPA PRESS
La Fiscalia investiga ajudes del Govern català a ACPV i remitent la causa a la

En una resolució datada el passat 8 de març, la Fiscalia Superior informa de l'obertura de la investigació i, a més, s'inhibeix i remet les actuacions a la fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Barcelona "per ser la competent en el coneixement dels fets denunciats".

L'organisme demana ser informat, així mateix, "de les resolucions de més transcendència, així com de la resolució final que s'adopte".

Cs va portar a Fiscalia un escrit de denúncia sobre un possible delicte de frau de subvencions concedides pel Govern de la Generalitat de Catalunya a les associacions privades Acció Cultural del País Valencià i Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster en entendre que "s'havien concedit de forma directa i sense concurrència pública a través del Departament de la Presidència" de l'executiu català.

En concret, la formació 'taronja' va posar en coneixement del ministeri públic el pagament de més de 6,6 milions d'euros per part de la Generalitat catalana a ACPV en concepte de despeses derivades de la hipoteca de l'edifici El Segle, que alberga l'entitat al centre de València.

El candidat de Cs a l'Alcaldia de València, Fernando Giner, ha mostrat la seua "satisfacció" per la decisió presa per la Fiscalia, ja que considera que "vé a donar la raó" a Ciutadans i a "reforçar la tesi mantinguda des de fa temps" pel partit, que denuncia que "s'estava alimentant amb diners públics entitats catalanistes de manera continuada".

"Des de València hem vingut denunciant aquest continu reg de diners cap a una entitat que clarament va en contra dels interessos constitucionals dels valencians i mantenen una ambaixada del separatisme en la ciutat de València. El pitjor de tot és que, instal·len una delegació pancatalanista a València i, a més, la financen amb els

diners dels valencians. Açò és el súmmum del despropòsit del govern del tripartit de Ribó i PSPV i això des de Cs no ho anem a permetre", ha dit Giner a Europa Press.

Al seu torn, el candidat de Cs a la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, ha mostrat la seua satisfacció per que "hi ha cas i la justícia ens dóna la raó i ho està investigant".

"Resulta que mentre a Catalunya o a la Comunitat Valenciana hi ha xiquets en barracons o llistes d'espera que seguixen creixent, mentre hi ha problemes i es necessiten recursos per a l'atenció social de valencians i catalans, es dediquen diners públics a pagar la hipoteca en una de les zones més cares de València d'un edifici sencer que té ACPV", ha criticat.

"AMENACEN I MENTIXEN"

En el seu moment, Acció Cultural es va referir a la denúncia de Cs en un missatge en el qual lamentava que "hi ha qui no té propostes en positiu, per açò amenacen i menteixen, sense adonar-se que així perden vots".

"Hi ha qui no té propostes en positiu, ni sap que la democràcia consisteix en la pluralitat i el respecte a qui pensa diferent, i per açò insulten, amenacen, menteixen i difamen, sense donar-se compte que així perden vots. Actuen a la desesperada", va assenyalar l'entitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento