Comunitat Valenciana

Els rellotges adquirits per Catalán i els retornats per Grau no eren els mateixos, segons el director de la joieria

  • La Fiscalia sol·licita per a Grau una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros.
  • Per a l'empresari, responsable de Transvia i Viatges Privilege, reclama un any de presó per suborn.
SUB.- Guárdia civil diu que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquirits per un
SUB.- Guárdia civil diu que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquirits per un
EUROPA PRESS
SUB.- Guárdia civil diu que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquirits per un

El director de la cèntrica joieria de València en la qual l'empresari Urbano Catalán, responsable de Transvia i Viatges Privilege, va adquirir els rellotges que suposadament va regalar a l'exvicealcalde de la ciutat Alfonso Grau i que aquest després hauria retornat per a comprar altres més cars, ha explicat que no podien ser els mateixos perquè existia una diferència de preus entre l'adquisició i la devolució.

Així s'ha pronunciat aquest treballador de la joieria aquest dimecres en la segona sessió de la vista en la qual es jutja per suborn i blanqueig al qui fóra número dos de l'exalcaldessa Rita Barberá, que també es troba investigat en el conegut com cas Imelsa.

Suposadament, Grau va acceptar dos rellotges de luxe de l'empresari, els va canviar per altres més cars i va pagar la diferència, la qual cosa constituiria un presumpte blanqueig, mentre que mercantils relacionades amb Urbano Catalán, responsable de Transvia i Viatges Privilege, haurien resultat adjudicatàries d'un total de 16 contractes per un import aproximat de 2,5 milions d'euros entre 2006 i 2015.

En aquesta tercera jornada de juí han comparegut davant el tribunal prop d'una desena de testimonis proposats per la defensa de Grau i un dels sol·licitats per Fiscalia. Està previst que el procés es prolongue durant un total de huit sessions repartides entre aquesta setmana i la que vé.

La Fiscalia sol·licita per a Grau una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros, mentre que per a l'empresari reclama un any de presó per suborn.

Les defenses han incidit aquest dimecres en el fet que els rellotges retornats per Grau foren diversos centenars d'euros més cars que els adquirits per Català, com ja feren en la primera sessió, dilluns passat, quan tant diversos dels investigadors de la Guàrdia Civil com el director de Servicis Corporatius de la joieria van afirmar que els rellotges van ser venuts a Catalán i retornats després per Grau i ha confirmat que eren els mateixos.

El director de Servicis Corporatius va exposar que en ocasions es feia descomptes al propietari de Transvia a causa de l'elevada quantitat d'articles que adquiria i, en aquest cas, quan Grau va retornar els rellotges se li van reintegrar els diners corresponents al preu original, per la qual cosa la botiga va perdre diners en aquestes operacions.

Per contra, el director de la botiga ha donat una explicació diferent a aquestes divergències en els preus, atés que considera que la peça adquirida i la posteriorment retornada no podia ser la mateixa perquè "hauria de tindre el mateix import" i ha destacat que hi havia una persona encarregada de controlar que totes les operacions foren correctes.

També ha sigut preguntat aquest treballador per altre dels punts que no van quedar clars després de les primeres testificals. En les anotacions comptables apareixien vendes realitzades per un venedor anomenat Basilio, igual que un dels declarants del dilluns. No obstant açò, el testimoni va sostindre que ell no és qui apareix en els documents, ja que va començar a treballar l'any 2014, tres anys després que s'efectuaren les vendes i devolucions dels rellotges, per la qual cosa es va donar per conclosa la seua compareixença.

Sobre aquest tema, el director de la joieria ha respost que Basilio no treballava en la botiga en les dates en les quals es van realitzar les compres i devolucions sota sospita i que aquest treballador va entrar a treballar -diversos anys després- com a rellotger i no com a venedor.

Un dinar i un rellotge

També han prestat declaració a petició de la defensa de Grau aquest dimecres diversos antics treballadors del grup empresarial d'Urbano Catalán, que han coincidit que, amb motiu de la seua jubilació, des de l'empresa se'ls va organitzar un dinar de comiat i se'ls va obsequiar amb un rellotge de diferents marques a cadascun d'ells.

També diversos d'ells han apuntat que no coneixen Alfonso Grau, que mai el van veure per les instal·lacions de les mercantils de Catalán i que no van escoltar que aquest tinguera "cap tipus de privilegi" en l'Ajuntament de València.

Finalment, ha comparegut també una clienta de la primera esposa de Grau, ginecòloga, que ha relatat que li pagava 60 euros en cada visita en efectiu. L'exvicealcalde va sostindre en fase d'instrucció que va pagar la diferència entre els rellotges retornats i suposadament regalats per Catalán i els seguidament adquirits, més cars, amb diners en efectiu que guardava en el seu domicili.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento