Comunitat Valenciana

Puig planteja un observatori contra l'economia submergida

  • El candidat socialista també proposa l'agilitació burocràtica i més presència a Brussel·les.
  • La CEV presentarà a tots els candidats les 130 mesures que les seues comissions de treball han plantejat.
28A.- Puig Planteja Un Observatori Contra L'Economia Submergida, L'Agilitació
28A.- Puig Planteja Un Observatori Contra L'Economia Submergida, L'Agilitació
TWITTER XIMO PUIG
28A.- Puig Planteja Un Observatori Contra L'Economia Submergida, L'Agilitació

La creació d'un observatori contra l'economia submergida perquè no hi haja empreses que "juguen amb avantatge" sobre unes altres, portar el Pla Agilitza "fins a les seues últimes conseqüències" per a eliminar traves burocràtiques i que no hi haja projectes empresarials "que s'eternitzen", i recuperar una major presència a Brussel·les amb l'oficina de la Generalitat són tres dels eixos que planteja el PSPV en l'àmbit econòmic empresarial.

Així ho ha avançat el president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció el 28 d'abril, Ximo Puig, qui s'ha reunit aquest dimecres amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, en la primera de les reunions que la patronal mantindrà amb els aspirants a ocupar el Palau dels cinc grups amb representació en Les Corts.

Navarro ha explicat que van a presentar-los a tots ells les 130 mesures que les 18 comissions de treball de la CEV han plantejat, sent la primera d'elles aconseguir el compromís per a solucionar "el crònic infrafinançament de la Comunitat Valenciana".

"Aquests quatre anys s'ha generat ocupació, s'ha incentivat l'economia, han sigut anys positius, també és veritat que hem tingut el vent de cua, però venen anys que van a ser un poc més complicats. Hi ha certa ralentització de l'economia que està venint de països als quals estem exportant entorn del 60% com França, Alemanya o Itàlia, està el Brexit, el proteccionisme a nivell mundial i el que volem amb aquestes mesures és que la Comunitat es posicione com a líder en l'economia espanyola", ha indicat.

L'objectiu, així, és que les empreses valencianes "seguisquen sent líders en molts sectors com l'estan sent" i les 130 mesures abasten, per exemple, reduccions en les càrregues fiscals, simplificació de traves administratives o un posicionament fort a Europa "abans que s'aproven les lleis i que els sectors queden compromesos" per a evitar casos com la crisi citrícola.

Puig ha avançat algunes mesures

Per la seua banda, Ximo Puig ha començat agraint el treball de la CEV, i concretament del seu president, durant aquests quatre anys en el marc del diàleg social, sabent "vertebrar adequadament tota la veu empresarial, que també és difícil però és fonamental per a tindre una Comunitat potent, fort, capaç de tindre eixe futur".

Segons ha indicat, algunes de les qüestions que plantegen eixes 130 mesures estaran reflectides en el programa socialista i hi ha tres qüestions que el PSPV vol abordar en línia amb els plantejaments de la CEV.

En primer lloc, ha explicat el 'president', s'ha compromés a crear l'Oficina de Simplificació Administrativa (OSA) per a reduir les càrregues burocràtiques fent "corresponsable" a la pròpia organització empresarial. "Moltes vegades hem parlat de la finestreta única, però volem que hi haja cogestió de veres, perquè hi ha projectes que, sent positius, acaben eternitzant-se". "No pot ser que hi haja projectes que coste moltíssim més el seu tràmit burocràtic que la seua realització efectiva".

Així mateix, un altre eix versa sobre la defensa a Europa dels interessos valencians, després de la "raquitització" de l'estructura de la Generalitat a Brussel·les en el passat. "Ara és manifestament insuficient, nosaltres volem que siga més potent i més eficient, per a això hem de comptar amb la CEV i anem a fer un treball conjunt, una oficina més potent, més útil per a les empreses valencianes i més facilitadora. Aquesta nova versió de l'oficina a Brussel·les va a ser un element dinamitzador de la nostra economia", ha assegurat.

Finalment, ha apostat per crear un observatori sobre l'economia submergida perquè "no és possible que hi haja empreses que juguen amb avantatge, són una minoria però estan ací, l'economia submergida encara és massa gran". En aquest punt, l'administració "ha de millorar els seus equips d'inspecció" perquè "si tots paguem el que ens correspon tindrem millors serveis públics i el conjunt de la població pagarà menys impostos".

Segons ha advertit Puig, "l'única manera realista de baixar impostos és acabar amb el frau fiscal" i volen comptar amb la CEV i amb els sindicats en aquesta tasca. "M'agradaria que la pròxima legislatura fora definitiva en aquesta consciència de país i de societat que és fonamental", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento