Comunitat Valenciana

L'artista José Sanleón exhibeix des d'aquest dijous la seua mostra 'Seu' en la Base de la Marina de València

  • L'artista valencià José Sanleón (Catarroja, 1953) exhibeix a partir d'aquest dijous i fins al pròxim 19 de maig la seua nova exposició 'Seu' en la Marina de València. La mostra, que consta de quasi 50 instal·lacions inspirades en la Catedral, se situarà en La Base de la Marina, l'escenari per a la cultura, la creativitat i la innovació d'aquest recinte.
LA BASE DE LA MARINA DE VALÈNCIA PRESENTA 'SEU', LA NOVA EXPOSICIÓ DE JOSÉ SAN
LA BASE DE LA MARINA DE VALÈNCIA PRESENTA 'SEU', LA NOVA EXPOSICIÓ DE JOSÉ SAN
JOSÉ SANLEÓN/REMITIDA LA MARINA - Archivo
LA BASE DE LA MARINA DE VALÈNCIA PRESENTA 'SEU', LA NOVA EXPOSICIÓ DE JOSÉ SAN

L'exposició s'inaugurarà aquest dijous a les 20.00 hores en un acte que comptarà amb la presència de l'artista; del comissari de la mostra, Fernando Castro, i del director general del Consorci València 2007, Vicent Llorens, segons han informat en un comunicat fonts de la Marina.

Aquesta exhibició gira entorn de la Catedral i es compon de mig centenar d'instal·lacions realitzades amb alumini i metacrilat que al·legoritzen les façanes de les catedrals, les vidrieres, els pinacles i les torres.

El comissari de la mostra ha assenyalat que "amb una inventiva constructiva extraordinària, Sanleón planteja singulars variacions temàtiques, jugant amb el buit i el ple, desplegant el seu imaginari en formats diferents".

Des de l'exposició 'Domus Dei' (Bancaixa, 2012), José Sanléon està desplegant una sèrie d'obres sobre la catedral, una construcció que li fascina per "l'escala imponent de les seues proporcions, la sumptuositat de les seues façanes, la verticalitat de les seues columnes i murs, la lluminositat de les seues vidrieres i la imaginació creativa en el seu conjunt, però, sobretot, per l'atmosfera de silenci, recolliment i espiritualitat que es percep en el seu interior".

"El que busca Sanleón és l'encarnació en la pintura i, d'eixa manera, l'impuls lluminós de les catedrals és un pretext de la pura forma que respon la voluntat de crear un estatge per a la mirada", ha agregat Castro.

L'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 19 de maig de dimarts a divendres, d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores, mentre que els dissabtes i els diumenges, es podrà veure d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, han precisat des de la Marina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento