Comunitat Valenciana

La Carrera de la Dona de València bat el rècord de 17.000 participants

  • L'esdeveniment se celebrarà aquest diumenge 7 d'abril i serà el primer del circuit nacional.
  • Aquest any la prova homenatjarà a l'esportista valenciana Concha Montaner.
  • La iniciativa es completa amb activitats complementàries, com el Festival de Fitness.
LA 'MAREA ROSA' DE VALÈNCIA COMPLEIX AQUEST DIUMENGE 15 ANYS AMB UN RÈCORD DE PA
LA 'MAREA ROSA' DE VALÈNCIA COMPLEIX AQUEST DIUMENGE 15 ANYS AMB UN RÈCORD DE PA
PRENSA CARRERA MUJER
LA 'MAREA ROSA' DE VALÈNCIA COMPLEIX AQUEST DIUMENGE 15 ANYS AMB UN RÈCORD DE PA

La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València complirà diumenge que ve 15 edicions i comptarà amb la xifra rècord d'unes 17.000 participants, per la qual cosa serà la "marea rosa més nombrosa de tota la seua història". A més, es rendirà un homenatge a la saltadora de longitud valenciana Concha Montaner.

Així ho ha destacat l'organització de l'activitat, que enguany presenta diverses novetats, com el nou circuit que s'estrena, d'uns 6,5 quilòmetres. L'eixida se situarà en l'Avinguda de l'Enginyer Manuel Soto, a l'altura dels Embulls, des d'on les participants es dirigiran fins a la meta situada al Carrer Pavía, paral·lel al Passeig Marítim, a l'altura del IES Isabel de Villena.

També es trasllada a un espai més proper a meta, amb el Mediterrani com a fons, el Festival de Fitness posterior a la carrera, d'una hora de durada, i l'actuació musical de Team D'Luxe, que estrenaran la cançó oficial del Circuit de la Carrera de la Dona en la capital del Túria.

Com és tradicional, València és la primera de les huit cites anuals de la Carrera de la Dona, que després de la prova d'aquest diumenge, es traslladarà posteriorment a Madrid (12 de maig), Vitòria-Gasteiz (9 de juny), Gijón (16 de juny), la Corunya (22 de setembre), Sevilla (6 d'octubre), Saragossa (20 d'octubre) i Barcelona (10 de novembre).

L'edició de 2019 ha sigut presentada aquest dimarts oficialment en la Fundació Esportiva Municipal de València amb la presència d'Alba Soriano, psicòloga de l'Associació de Dones amb Discapacitat XARXA, la corredora Natacha López, María Luisa Puglisi, directora de la Fundació Amaranta i Henar Calleja, de l'organització de Motorpress Ibèrica.

En l'acte s'ha anunciat que la saltadora de longitud valenciana Concha Montaner rebrà "un merescut i calorós homenatge" a la seua trajectòria esportiva just abans del tret inicial de la prova, sobre les 08.45 hores, en la zona de l'arc d'eixida. Montaner s'ha retirat fa pocs mesos de l'esport d'elit, després de dos dècades entre les millors i amb 4 jocs olímpics en el seu haver-hi, i és un referent en la lluita per la igualtat en l'esport entre dones i homes.

Dorsal 016

Així mateix, les 17.000 dones lluiran el 016 al costat del seu propi nombre de dorsal, amb l'objectiu d'ajudar en la difusió del nombre d'atenció a la víctima de la violència de gènere i fer visible la solidaritat amb les víctimes.

Després dels 6,5 km de recorregut per l'asfalt valencià, es desenvoluparà un festival de fitness en la zona de meta i actuacions musicals. El cap de setmana serà complet, amb la celebració aquest divendres i dissabte de la Fira Sport Woman en la Fira de València de 10.00 a 20.00 hores, on s'arrepleguen els dorsals, samarreta i borsa de regals, i que comptarà amb multitud de stands i expositors.

La informació està disponible en les webs www.carreradelamujer.com i www.feriasportwoman.es. La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana 2019 compta amb el patrocini principal de Central Lechera Asturiana, Oysho, Zurich Seguros, Banco Santander, i la col·laboració de l'Ajuntament de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento