Comunitat Valenciana

Eresa afirma que "no és assumible" la rebaixa per ressonància que demana Sanitat pel "canvi radical" del nou concurs

  • VALÈNCIA, 2, (EUROPA PRESS)
CValenciana.- Sanitat demana a Erescanner la llista de treballadors disposats al
CValenciana.- Sanitat demana a Erescanner la llista de treballadors disposats al
INFOSALUS - Archivo
CValenciana.- Sanitat demana a Erescanner la llista de treballadors disposats al

Eresa Ascires s'ha compromès aquest dimarts a realitzar "un esforç" per a baixar el preu per ressonància que factura a l'Administració però ha assenyalat que "no és assumible" la rebaixa que planteja la Conselleria de Sanitat perquè els costos del nou concurs "no són comparables" amb l'anterior pel "canvi radical" de condicions.

El director mèdic d'Ascires, José Ferrer, acompanyat de la directora de relacions Corporatives, Pilar Domingo, han oferit aquest dimarts una roda de premsa per a explicar el canvi de model en la gestió de ressonàncies que suposa el nou concurs 201 de 2018 després de la fi del contracte el passat octubre amb la UTE Erescanner després de deu anys.

La UTE Erescanner es va adjudicar en 2008 per concurs 638 la gestió del servei de ressonància magnètica en tots els hospitals de la Comunitat Valenciana, excepte el Peset de València i el Sant Joan d'Alacant. Eresa era la responsable de les ressonàncies dels centres de València i Castelló.

Sanitat, després de la fi del contracte el passat 31 d'octubre, va traure un nou concurs, el 201, per a adjudicar cinc lots dels quals Ascires Eresa va guanyar els de departaments de salut de Vinaròs, València i Marina Baixa. Als altres dos no es va presentar.

Sobre este tema, Ferrer ha destacat que Ascires ha invertit 22 milions en la seua xarxa de clíniques, el 90% per a tecnologia, que atendran als pacients derivats per Sanitat amb el nou concurs. "Nosaltres estem preparats i ja no hi ha excusa per a activar-ho", ha recalcat.

Les ressonàncies realitzades pel concurs 638 representen el 20% del total del grup Ascires. El passat any el volum atès per Eresa va ascendir a 250.000 exploracions mentre que les ressonàncies estimades a contractar en aquests tres departaments amb el nou contracte són 54.059 segons el plec de condicions.

No obstant açò, ha incidit que "no es poden comparar els costos perquè la fórmula del serveis és completament diferent" ja que es passa de "un model de serveis en hospitals públics amb un cost estructural elevat assumit per Eresa" a "una nova estructura basada en clíniques pròpies Ascires". "Amb les condicions del concurs 201 si no fora per l'arrelament que tenim en la Comunitat Valenciana ens hauríem pensant presentar-nos", ha assenyalat.

Així, ha assenyalat que si fins ara Eresa s'integrava en cada hospital en el qual realitzaven les ressonàncies ara els pacients seran derivats a les clíniques. A més, passa de controlar la gestió, planificació i execució de les peticions públiques a només l'execució.

Així mateix, amb l'antic concurs es prestava "un servei integral" al pacient, amb una citació ajustada a la tipologia -urgències, ingressats, preferents, pacients ambulatoris i pacients control- i era també responsable de gestionar les llistes d'espera.

No obstant açò, ha assenyalat amb el nou model el servei "es redueix a realitzar les ressonàncies als pacients que entren de manera ambulatoria" i Eresa solament gestiona la citació de pacients en llista d'espera que li envia l'Administració.

Sobre este tema, la directora de Processos d'Administratius, Alicia Llácer, ha assenyalat que l'objectiu és que quan finalitze l'actual model tota la citació estiga "assegurada" i "proves realitzades" i fins ara es realitzen en un temps màxima de 30 dies des que entra la petició del metge. Llácer ha assenyalat que amb el nou concurs Ascires "només podrà respondre dels pacients derivats" i ha garantit que també "se citaran en termini".

Ferrer ha confiat que Eresa "no contempla un altre escenari" que la subrogació del personal per part de la Conselleria de Sanitat després de l'informe del CJC

HOSPITAL GENERAL DE VALÈNCIA

D'altra banda, ha confirmat que estan estudiant les condicions del concurs de reforç que ha tret l'Hospital General de València per a absorbir la llista d'espera que no puguen atendre amb els seus serveis propis per a veure si es presenten.

Així mateix, Domingo ha afirmat que Sanitat ha sigut "absolutament injusta" amb els set treballadors que s'han quedat "als llimbs" en no ser subrogats després de desmuntar la primera màquina d'Eresa per a ser substituïda per una donada per Amancio Ortega.

Sobre este tema, ha argumentat que l'empresa no podia contractar-los perquè no perderen els seus drets. "És absolutament injust i innecessari maltractar una plantilla que s'ha deixat la pell en l'Hospital General", ha lamentat.

Ferrer ha assenyalat que en el seu moment es va preguntar als treballadors si volien ser subrogats o contractats per l'empresa i que van mostrar "la seua vocació hospitalària" encara que ha admès que pot ser que pot ser que no preguntaren al cent per cent de la plantilla. Eresa calcula que en uns 120 dies es procedirà al desmuntatge de la següent màquina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento