Comunitat Valenciana

Lladró arranca el període de consultes per a aplicar un ERO que afectarà 81 treballadors

  • Lladró ha iniciat aquest dimarts el període de consultes per a aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 81 treballadors, repartits entre les quatre empreses que conformen el grup empresarial. En concret, la reducció de plantilla que planteja implica l'extinció de 34 ocupacions en Porsa, 32 en Lladró S.A., 10 en Daisa i 5 en Art i Porcellanes S. a., ha precisat la companyia en un comunicat.
Lladró anuncia l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu
Lladró anuncia l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu
EUROPA PRESS - Archivo
Lladró anuncia l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu

Lladró, que va ser adquirida en 2017 pel fons inversor PHI Industrial, ha justificat aquests acomiadaments en causes tant econòmiques com a productives. "La sostenibilitat a llarg termini de la companyia exigeix ajustar els recursos a la seua grandària de negoci actual i esperat per als pròxims anys, amb l'objectiu de garantir la viabilitat futura de l'empresa", assenyala el comunicat.

Durant els dos últims anys, ha dit, "s'ha treballat intensament a potenciar el desenvolupament de producte, la inversió en màrqueting i l'eficiència i adequació dels perfils comercials. No obstant açò, els ajustos estructurals no s'havien aplicat encara a la central, on es compta amb una organització sobredimensionada i massa complexa per a la grandària actual del negoci".

Per a Lladró, la resposta dels nous mercats i canals als quals es dirigixen les noves categories de producte, fruit de la diversificació de la companyia, és molt positiva, però requereix de major capacitat de reacció i agilitat per part d'empresa. Al seu entendre, el procés de reconversió i reposicionamient de la companyia exigeix millorar l'eficiència interna, però també flexibilitzar la producció, per a respondre amb rapidesa les demandes del mercat.

L'empresa espera que "amb l'organització adequada dels sistemes productius es podrà treballar amb menors nivells d'estoc".

Algunes dades que reflecteixen la seua bona senda són la positiva evolució del negoci online, l'obertura de noves tendes en el mercat asiàtic o la inauguració dels nous espais Lladró Lifestyle dedicats al canal d'interiorisme i decoració.

La seua estratègia seguirà centrada a diversificar, crear i alimentar noves categories de producte, recolzant-les des de màrqueting i comercial per a donar-los visibilitat i obrir els canals de comercialització corresponents. Especialment il·luminació, joieria, fragàncies per a la llar i icones de disseny en porcellana.

En paral·lel, i encara que les vendes del producte clàssic reflecteixen la maduresa del mercat, continuarà treballant a adaptar el producte figuratiu als nous gustos i tendències, ha assegurat.

En tot cas, per a poder seguir invertint i reforçar el prestigi de la marca i la distribució dels productes a nivell internacional, Lladró considera "necessari disposar d'uns serveis corporatius i productius optimitzats i focalitzats en allò que aporta valor a la companyia".

Sobre la base d'aquestes circumstàncies, les reduccions de plantilla necessàries implicarien l'extinció de 34 ocupacions en Porsa, 32 en Lladró SA, 10 en Daisa i 5 en Art i Porcellanes, S. a.

Aquest nou ajust seguirà complementant-se amb l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) iniciat a la fi de 2018 i amb l'adopció de "mesures que proporcionen viabilitat econòmica" al grup Lladró. No obstant açò, la propietat de la companyia ha asseverat que la seua intenció és "garantir la continuïtat de la major part de la plantilla i la sostenibilitat a llarg termini de l'empresa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento