Comunitat Valenciana

El Consell ajorna fins a després de les eleccions la precontractació de VTC

  • El decret entra aquest dimarts en vigor, però amb una moratòria de dos mesos en el preavís de 15 minuts.
  • No podran circular pels carrers a la cerca de clients, aparcar en la via pública ni usar la geolocalització.
  • Tampoc tindran permesa la captació en estacions, centres comercials, hotels o parades de taxis.
  • Els Serveis que presten els VTC s'hauran de comunicar al registre que estableix la normativa estatal.
Fotos de recurs de cotxes, taxis, VTC, gruas, trànsit, carreteres, autovies
Fotos de recurs de cotxes, taxis, VTC, gruas, trànsit, carreteres, autovies
EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS - Archivo
Fotos de recurs de cotxes, taxis, VTC, gruas, trànsit, carreteres, autovies

La normativa que regula els vehicles de transport amb conductor (VTC) ja està en vigor, encara que amb una excepció destacada: l'apartat que estableix l'obligació de contractar-los amb almenys 15 minuts d'antelació queda ajornada dos mesos “per motius tècnics”, la qual cosa suposa que començarà a funcionar una vegada passe el període electoral.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar aquest dilluns el decret, la qual cosa significa que ja està en vigor. Va ser aprovat el divendres pel Consell i està pendent de la seua convalidació en la diputació permanent de les Corts. Busca “garantir espais de convivència entre els VTC i el sector del taxi” i “evitar situacions de conflicte que generen perjudici principalment a l'usuari”.

El text estableix que la prestació del servei de VTC únicament podrà realitzar-se per les persones, físiques o jurídiques, que siguen titulars de l'autorització administrativa que els habilite, expedida per la Conselleria, que estarà referida a cadascun dels vehicles, que hauran de portar un distintiu d'identificació.

Els serveis hauran de contractar-se, almenys, amb una antelació de 15 minuts previs a la seua efectiva prestació i haurà de quedar constància dels mateixos en un registre de comunicacions. S'exceptuen d'aquesta previsió els serveis que s'hagen de realitzar de forma immediata com a conseqüència d'urgències, emergències i assistència en carretera.

Els vehicles adscrits a les autoritzacions no podran, en cap cas, circular per les vies públiques a la cerca de clientela ni propiciar la captació de persones viatgeres que no hagueren contractat prèviament el servei. Es considera captació de clientela la geolocalització i, per tant, no es permet la seua utilització.

Tampoc es permet l'estacionament en les vies públiques, per la qual cosa haurà de fer-se en garatges o aparcaments no situats en ella, igual que l'estacionament en llocs de concentració i generació de demanda de serveis de transport com a ports, aeroports, estacions de ferrocarril i d'autobusos, centres comercials i d'oci, instal·lacions esportives, hotels, parades de taxis, hospitals o qualsevol altre establiment similar, que puga propiciar la captació de clientela.

Tots els serveis de transport que discórreguen íntegrament per la Comunitat o que tinguen en ella el seu inici o fi hauran de comunicar-se prèviament al registre de comunicacions que estableix el decret estatal.

Cabify estudia com adaptar-se 

Cabify, que compta amb més de 300.000 usuaris en la Comunitat Valenciana, treballa per a “adaptar el seu model operatiu a aquells requisits imposats” en el nou decret llei que regula el servei de transport de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) en la Comunitat Valenciana i que entra en vigor aquest dimarts, amb l'excepció dels 15 minuts de precontractació. Fonts d'aquesta companyia van lamentar que el Govern valencià “cedisca a la pressió del sector més radical del taxi”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento