Comunitat Valenciana

El barri d'Extramurs de València ix 'Al carrer!' en el festival Districte 008

  • Tindrà lloc entre el 5 i el 7 i del 12 al 14 d'abril en sis espais representatius.
  • En aquesta novena edició hi haurà art, cultura, oci i reflexió.
Cultura.- Extramurs (València) sale 'Al carrer!' en el festival Districte 008 c
Cultura.- Extramurs (València) sale 'Al carrer!' en el festival Districte 008 c
REMITIDA
Cultura.- Extramurs (València) sale 'Al carrer!' en el festival Districte 008 c

El Festival Urbà d'Extramurs Districte 008 convida als ciutadans a eixir 'Al carrer!' per a veure les places i locals del barri valencià convertides en escenaris efímers plens de possibilitats, així com d'art, cultura, oci i reflexió, i en els quals veïns i visitants conviuen.

La novena edició del festival Districte 008, que tindrà lloc en el barri d'Extramurs entre el 5 i el 7 i del 12 al 14 d'abril, presenta una proposta completament celebrada en l'espai urbà i que està dividida en sis espais representatius, avança l'organització en un comunicat.

Al crit d''Al Carrer!', Districte 008 proposa eixir i "ocupar" l'espai públic amb una programació on carrers i places es converteixen en escenaris efímers plens de possibilitats i en els quals veïns i visitants conviuen.

La programació combinarà propostes professionals amb algunes de les sorgides entre les acadèmies, comerços i associacions del barri, que tenen l'oportunitat de donar a conéixer la seua activitat habitual.

En la novena edició, el Districte d'Extramurs posarà en valor els usos ciutadans de l'espai en sis llocs representatius: la plaça Rojas Clemente, voltants de la Junta Municipal de Proveïments, la plaça Sant Sebastià, PEM plaça, el carrer Pérez Escrich, el parc Horticultor Corset i la plaça Santa María Micaela.

La inauguració del certamen tindrà lloc aquest divendres, 5 d'abril, a les 20 hores, en la plaça Santa María Micaela, en la qual es presentarà tota la programació que durant dos caps de setmana animaran el barri.

Per a aquesta jornada, l'escola Totart, amb seu en Extramurs, té prevista una actuació, que es completarà amb la d'artistes de la talla de David Fajardo, a més d'altres sorpreses.

El festival urbà proposa dos activitats amb Cerveses Alhambra, que recolzen el certamen, com la ruta gastronòmica, que pretén donar a conéixer alguns dels millors locals gastronòmics del barri, en la qual participen 12 espais gastronòmics d'Extramurs.

Durant aquesta activitat, en cada local el visitants podrà portar-se un regal pel consum de dos cerveses Alhambra diferents i els primers rebran una borsa exclusiva realitzada pels artistes plàstics, Ana Roussel i Eduardo Bermejo.

'Façanapop'

D'altra banda, com a novetat, i amb el suport del Corbatí, naix Façanapop, la primera edició del concurs d'intervencions artístiques en façanes i persianes en el barri d'Extramurs.

El segon dia del certamen el carrer s'omplirà d'art i cultura des de les 11 fins a les 20 hores, en una jornada que arrancarà amb la presentació de l'exposició 'Districte 008 després de la visió de DANG3R FOTOS', que podrà veure's durant tot el Festival.

La jornada continuarà amb la ruta Photowalk, una iniciativa que organitza eixides per diversos llocs de la ciutat amb l'objectiu de conéixer els carrers i barris a través de la fotografia, en una activitat que acabarà el dia 13 amb l'exposició de les fotografies preses en el carrer.

Espectacle de llibertat i somnis

A la vesprada, el grup FIC EBC Dansa del Centre de Dansa Eva Bertomeu presentarà 'I am free', un espectacle sobre la sensació de llibertat, la imaginació i els somnis, acompanyat de la música de G. Verdi i Radiohead.

El dia continuarà amb l'humor i la reflexió en els monòlegs Totart i l'Acadèmia d'Arts Escèniques, després del que la jornada finalitzarà quan la poesia, de la mà de Versonalidad, isca al carrer.

En la mateixa línia, en la programació destaquen les activitats per a xiquets en el parc Horticultor Corset i l'acústic Sierra Cornell i Anne Noor Schepers de Berklee College of Music; mentre que en el carrer Pérez Escrich començaran les taules debat amb 'El paper de l'art urbà en les ciutats'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento