Comunitat Valenciana

Puig assegura que si el PSOE continua en el Govern aprovarà la condonació del deute de la Marina

  • El 'president' i candidat socialista, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que "si hi ha un govern progressista a Espanya" després de les eleccions del 28 d'abril s'aprovarà la condonació del deute de la Marina de València i que el "compromís" de l'Executiu de Pedro Sánchez és "intentar fer-ho com més prompte millor" a través d'un decret-llei.
La Marina de València s'associa a la xarxa mundial de ciutats portuàries
La Marina de València s'associa a la xarxa mundial de ciutats portuàries
LA MARINA
La Marina de València s'associa a la xarxa mundial de ciutats portuàries

Així ho ha afirmat a preguntes dels periodistes sobre el fre que ha posat l'Advocacia de l'Estat a la condonació del deute de 370 milions d'euros de la Marina via decret en no considerar-ho la "fórmula ideal".

El Consorci València 2007 -format pel Govern, la Generalitat i l'Ajuntament de València- va acordar a la fi de l'any passat que l'Estat assumiria el deute de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) de la Marina i intentaria incloure'l com a projecte de llei en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 o aprovar un reial decret en cas de no tirar avant els comptes, com finalment va succeir.

Per açò, Puig ha subratllat que aquest deute "ja estaria saldat" si s'hagueren aprovat els Pressupostos de 2019 i ha criticat la "irresponsabilitat" dels diputats valencians que no van donar suport als comptes. "No estem parlant de promeses, estem parlant de fets", ha recalcat.

Ha insistit que "no hi ha cap capacitat de posar en dubte que el Govern vol donar una solució a aquesta qüestió heretada del passat". Mentre "el Govern del PP durant molt de temps no va voler saber gens", ha posat l'accent que "el de Pedro Sánchez durant aquest temps ho ha evidenciat a través dels Pressupostos".

En aquest context, el cap del Consell ha reiterat que "la responsabilitat del PP, Ciutadans i els independentistes van fer que la Comunitat Valenciana no tinga ni els 1.400 milions d'euros que estaven en el Pressupost ni s'haja saldat el deute de la Marina".

I ha garantit que "el compromís del Govern és intentar fer-ho si pot ser abans a través d'eixe decrete-llei". "L'Advocacia no pensa açò, però nosaltres anem a continuar insistint que es faça el mes ràpidament possible", ha recalcat, per a resoldre que "és evident que si hi ha un govern progressista a Espanya se'n va a saldar aquest deute; s'ha demostrat ja".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento