Comunitat Valenciana

L'AVL edita un còmic que reflecteix els "coneixements i humanitat" de Sant Vicent Ferrer

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha editat el còmic 'Sant Vicent, valencià universal', que repassa, quan es compleix el 600 aniversari de la mort del sant, els seus "coneixements i humanitat".
'SANT VICENT FERRER, VALENCIÀ UNIVERSAL', ÚLTIMA OBRA EN CÒMIC DE L'avl L'obr
'SANT VICENT FERRER, VALENCIÀ UNIVERSAL', ÚLTIMA OBRA EN CÒMIC DE L'avl L'obr
AVL
'SANT VICENT FERRER, VALENCIÀ UNIVERSAL', ÚLTIMA OBRA EN CÒMIC DE L'avl L'obr

L'ens normatiu del valencià ha presentat el treball en un acte celebrat aquest dimecres en el Col·legi Imperial de Xiquets Orfes Sant Vicent Ferrer, a Sant Antoni de Benaixeve (València), en un acte al que han assistit un centenar d'alumnes.

El còmic forma part de les activitats programades per l'AVL per a recordar la figura del predicador de l'orde dels dominics, declarat Escriptor de l'Any 2019.

La publicació, amb guió de l'acadèmic Honorat Ros, president de la Comissió de l'Escriptor de l'Any Vicent Ferrer, i dibuixos de José Fonollosa, arreplega en vint-i-quatre pàgines "els aspectes més destacats de la vida i l'obra del sant valencià, personatge clau en les crisis eclesiàstiques i polítiques del seu temps", explica l'AVL en un comunicat.

Precisament, el Col·legi Imperial de Xiquets Orfes va ser fundat per Sant Vicent Ferrer a València l'any 1410. Sis segles després, aquest centre educatiu, que enguany aspira a rebre el premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia, continua atenent els joves més necessitats, ara en un nou edifici situat en el municipi de Sant Antonio de Benaixeve, com ha explicat el director del centre, José Ignacio Llópez.

En l'acte de presentació, que ha comptat amb l'assistència del president de l'AVL, Ramon Ferrer, s'han subratllat "els coneixements i la humanitat d'un sant que va compaginar la condició de mestre amb la de predicador infatigable per terres valencianes, aragoneses

i catalanes, però també per la resta de la Península Ibèrica i per bona part d'Europa al llarg de la seua vida, tal com es posa en relleu en la nova publicació".

Els sermons de Sant Vicent Ferrer -agreguen des de l'Acadèmia- formen part de l'imaginari col·lectiu de la seua obra religiosa. "Sempre predicava en valencià, amb proximitat i claredat, utilitzant comparacions i metàfores que tots els seus seguidors entenien, foren il·lustres nobles o humils llauradors", destaca l'acadèmic Ros en el guió i en les vinyetes.

La direcció del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes de Sant Vicent ha agraït a l'AVL la presentació del còmic en el centre i sobretot el fet de dedicar la programació de l'escriptor de l'any 2019 al sant valencià. Finalment, l'alumnat ha rebut un exemplar del còmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento