Comunitat Valenciana

Un jutjat va demanar a la Policia adoptar mesures sobre els xiquets de Godella la vesprada anterior a ser trobats morts

  • El jutjat que estava de guàrdia en la vesprada del dimecres 13 de març va remetre a la Comissaria del Cos Nacional de Policia de Burjassot-Godella (València) la denúncia que li acabava de presentar l'àvia dels dos xiquets trobats morts un dia després a Godella "a fi de que, a prevenció, es prenguen les mesures oportunes en relació amb la situació dels menors", un xiquet de tres anys i mig i una nadó de cinc mesos.
Treballadors Socials veuen una 'fallada' col·lectiva de tots els àmbits per no h
Treballadors Socials veuen una 'fallada' col·lectiva de tots els àmbits per no h
Francisco Martínez - Europa Press
Treballadors Socials veuen una 'fallada' col·lectiva de tots els àmbits per no h

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, l'àvia dels menors va acudir al jutjat de guàrdia de València el dimecres 13 de març a la vesprada i va traslladar al magistrat els seus "temors" per la situació dels seus néts.

El jutge va rebre la seua denúncia, li va fer l'oferiment d'accions i va incoar unes diligències prèvies. Així mateix, en eixa mateixa vesprada va remetre la denúncia a la comissaria del Cos Nacional de Policia de Burjassot-Godella "a fi de que, a prevenció, es prenguen les mesures oportunes en relació amb la situació dels menors", d'acord amb el TSJCV.

Segons publica aquest dimecres Las Provincias, l'àvia va expressar al magistrat que estava preocupada pels problemes psicològics i l'"estrany comportament" de la seua filla -que va acabar sent detinguda juntament amb la seua parella i es troben a la presó pel doble crim- ja que li havia enviat dos dies abans un missatge de whatsapp en el qual donava a entendre que anava a llevar-se la vida.

Paral·lelament, segons la informació del TSJCV, el magistrat va acordar inhibir-se de les actuacions i remetre-les al Deganat dels Jutjats de Paterna per al seu repartiment, en ser aquest partit judicial el competent per al coneixement dels fets.

La denúncia formulada el 13 de març per l'àvia de les víctimes ha recaigut en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Paterna, que instrueix un sumari declarat secret per dos delictes d'assassinat i manté a la presó provisional els pares dels xiquets.

ÚLTIMA VEGADA AMB VIDA

Eixe mateix dimecres els menors van ser vistos per última vegada per una amiga de la família que els va portar menjar. La cerca dels xiquets es va activar el dijous al matí en rebre's almenys dos telefonades que alertaven que s'havien sentit crits en la casa que ocupaba aquesta parella en el terme municipal de Godella.

La Guàrdia Civil i la Policia Local van comprovar que el pare estava en la casa, però no la mare. Alguns testimoniatges indicaven que havia eixit corrent nua, fins que va ser trobada al migdia amagada en un bidó.

La mare va ser detinguda després de revelar als agents el lloc on es trobaven els cadàvers, trobats soterrats de forma separada molt prop de la casa on vivien amb els seus pares en dos espais diferents, un a uns 75 metres i l'altre a aproximadament 150 metres. El pare va ser igualment arrestat amb posterioritat i tots dos es troben a la presó.

La dona va haver de ser traslladada la passada setmana a una cel·la especial a Picassent, habilitada amb un cristall transparent i sota vigilància contínua de dos recluses, després de patir una crisi i protagonitzar un episodi violent, en el qual va arribar a comentar que tenia "por" a matar les dos internes amb les qui compartia habitacle.

En l'Ajuntament de Godella constava una intervenció dels Servicis Socials en la família l'any 2016, a petició d'un jutjat de Paterna, per un conflicte veïnal amb la parella encara que l'expedient va ser arxivat.

Dies abans dels fets, l'11 de març, després d'una telefonada d'un familiar a la Policia Local de Godella, dos patrulles d'aquest municipi i de Rocafort es van desplaçar al domicili on es va comprovar que es tractava d'un conflicte relacional amb membres de la família extensa i que tant els progenitors com els menors es trobaven en eixe moment "en bones condicions", segons va informar en el seu moment l'alcaldessa de la localitat, Eva Sanchis.

L'endemà passat, el dimecres, el Telèfon del Menor va contactar telefònicament amb Servicis Socials de Godella per a posar en coneixement una informació facilitada per la família extensa i es va establir una coordinació amb el centre escolar on assistia el fill major, el Centre de Salut de Godella i la Policia Local, a més de contactar telefònicament amb la família extensa per a ampliar la informació i continuar amb la intervenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento