Comunitat Valenciana

La Junta Electoral fa públiques les candidatures per a les autonòmiques

  • El DOGV publica la resolució de la Junta Electoral de la Comunitat després de rebre les candidatures.
28A.- Constituïda la Junta Electoral Provincial de Cantàbria
28A.- Constituïda la Junta Electoral Provincial de Cantàbria
EUROPA PRESS - Archivo
28A.- Constituïda la Junta Electoral Provincial de Cantàbria

Un total de 15 partits han presentat candidatures electorals per als comicis autonòmics del pròxim 28 d'abril per les circumscripcions d'Alacant i València, mentre que són 12 formacions les que aspiren a obtindre representació per Castelló. Així consta en una resolució de la Junta Electoral de la Comunitat que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) després de rebre les candidatures remeses per les juntes electorals provincials d'Alacant, Castelló i València.

En les tres províncies es presenten PP, PSPV, Compromís, Cs, Unides Podem-EUPV, -aquest amb representació actual en la cambra autonòmica-, i Vox; PACMA; Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE); ERPV; Avant Adelante Los Verdes. A més, Falange concorre a València i Castelló, igual que Poble Democràtic i República Valenciana Partit Valencianiste Europeu han presentat llistes a València i Alacant.

Finalment, a la circumscripció de València s'ha presentat Auna Comunitat Valenciana (Auna CV) i Som Valencians En Moviment i a la d'Alacant Actúa (PACT), Alternativa Republicana (Alter), Partido Libertario i Tercera Edad en Acción.

Alacant

En concret, de les 15 candidatures presentades a Alacant, totes elles estan formades per 35 persones i cinc suplents i la primera va ser registrada pel PSPV amb una llista encapçalada per l'actual consellera de Sanitat, Ana Barceló. Li segueixen José Chulvi, Laura Soler, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques i Sandra Martín, en els primers llocs.

La següent candidatura és la de Compromís que lidera Aitana Mas i que inclou l'actual conseller d'Economia, Rafa Climent; Josep Nadal, Cristina Rodríguez, Marian Campello i Antoni Arques i la tanca la qui fóra diputada en aquesta passada legislatura Mireia Mollà i que ara aspira a l'alcaldia d'Elx.

Per part de Cs estan Maria Quiles, Yanteh Lucía Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez, Fernando Llopis i Toni Woodward. La sisena candidatura és la del PP amb José Ciscar com a cap seguit de l'actual secretària general de la formació, Eva Ortiz; Adrián Ballester, Elisa Díaz i José Juan Zaplana.

Unides Podem-EUPV va presentar la seua llista en desé lloc i està encapçalada pel candidat a presidir la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau juntament amb Beatriu Gascó, Estefanía de los Reyes, Naiara Davó, David Vergara i Ana Isabel Mateo, entre d'altres. La següent formació és República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RVPVE), amb Dolors Aleixandre Ivorra al capdavant.

VOX ho va fer en el dotzé lloc. La seua cap de llista és Ana Vega qui està acompanyada per David García, Miguel Pascual, Ana María Cerdán, Eduardo Luis Ruiz i Pascual Moxica en els primers llocs.

Així mateix, concorren als comicis autonòmics del pròxim 28 per Alacant PACMA, amb Paloma Jerez al capdavant de la candidatura; Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) el cap del qual és Mikel Lorenzo Forcada; Los Verdes Adelante encapçalat per Juan Calero; el Partido Comunista liderat amb Vicente Daniel Alcaraz; Actúa amb Francisco Navarro; República valenciana-partit Valencianiste Europeu amb Dolors Alexandre; Alternativa Republicana amb Carlos Medina com a cap de llista; el Partido Libertario amb José Luis Montesinos i Tercera edad en Acción que compta amb Vicente Torregrosa com a primer de llista.

Castelló

Per la circumscripció de Castelló, en la qual les formacions presenten llistes de 24 noms i tres suplents, també el primer partit a registrar la seua candidatura davant la Junta Electoral va ser el PSPV que per aquesta província lidera l'actual president de la Generalitat i candidat a la reeleció, Ximo Puig. Li segueixen la consellera d'Obres Públiques, Vivenda i Vertebració del Territori, María José Salvador; el secretari general de la formació en la província, Ernest Blanch; Maria Sabina Escrig; Carlos Laguna i Ana María Besalduch.

El següent partit és Compromís amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà com a cap de llista acompanyat per Mònica Àlvaro, Belén Bachero, José Silverio, Inmaculada Carda i Miriam Pañella. VOX es presenta amb María de los Llanos encapçalant la llista, seguida de David Muñoz, Rebeca Serna; Luciano Ferrer i María Belén Albarrán.

Pel PP, Miguel Barrachina és el número u, seguit per Luis Martínez, Rubén Ibáñez, Beatriz Gascó, María Luisa Mezquita i Jesús Antonio Lecha. Per Cs -nové en el registre- està Merche Ventura, Cristina Gabarda, Eduardo del Pozo, Vicente Fernández i David Luis López.

Irene Rosario Gómez encapçala la llista d'Unides Podem-EUPV, que es va presentar en onzé lloc, acompanyada per Cristina Cabedo, César Jiménez, Cristina Veses i Donet, Susana Gómez i María Luisa Saavedra.

També s'han registrat per la circumscripció de Castelló ERPV amb Josep Lluís Albinyana com a número u; Falange Española amb Bartolomé Ripolles; el Partido Comunista que encapçala Zoe Isabel Álvarez; Poble Democratic amb Rubén Collado; AVANT Amb Pedro Aparicio i PACMA al capdavant de la candidatura del qual està Elisabeth Rodrigo.

València

En canvi, per València va ser Compromís la primera formació a presentar davant la Junta Electoral Provincial les seues llistes. De fet, membres de la coalició valenciana van fer guàrdia la nit anterior al fet que s'obrira el termini de presentació de les llistes per a garantir que la seua papereta estiguera la primera.

Per aquesta circumscripció, les candidatures inclouen 40 noms de cadascuna de les formacions i 6 suplents. En el cas de la coalició valenciana, la llista l'encapçala la vicepresidenta del Consell i candidata a presidir la Generalitat, Mónica Oltra, juntament amb Fran Ferri, Graciela Ferrer, el president de Les Corts, Enric Morera; Juan Ignacio Ponce i Carmen Luisa, en els primers llocs. En últim lloc està l'alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó.

El següent partit és el PSPV amb Manolo Mata al capdavant i seguit de la consellera de Justícia, Gabriel Bravo, que figura com a independent; el titular d'Hisenda, Vicent Soler; Mercedes Caballero, José Muñoz i Carmen Martínez Ramírez.

El cinqué partit a registrar-se va ser Cs, llista que encapçala Toni Cantó i que compta amb Ruth María Merino, María del Carmen Peris, Carlos Pablo Gracia i Jesús Salmerón, mentre que el seté va ser el PP encapçalat per la seua presidenta i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig. Li segueixen Elena Bastidas, Felipe Javier Carrasco, Jorge Bellver, Alfredo Castelló i la candidata a l'alcaldia de València per aquesta formació, Maria José Català en els primers llocs.

Pilar Lima lidera la candidatura d'Unides Podem-EUPV a València que compta amb la secretària d'EUPV Rosa Pérez Garijo com a número dos, seguida de Ferrán Martínez Ruíz (Podem); Jaume Monfort (Podem) i el qui fóra secretari autonòmic de Medi Ambient per Compromís Julia Àlvaro.

Per la seua banda, José María Llanos és el número u de VOX i està acompanyat per Ángeles Criado, Vicente Manuel Roglá, José Luis Aguirre i Miriam Turiel en els primers llocs.

D'igual manera s'han presentat Falange Española amb Alejo Herrero com a número u; Josep Manel Barberá per ERPV; Raquel Aguilar per Pacma; Edgar Rubio pel Partido Comunista; María Juana Rodríguez per Som Valencians; Aníbal Blas per Auna Comunitat; Vicente Manuel Bellvis per AVANT; Joaquim Cunyà per RVPVE i Màxim Rueda per Poble Democràtic Podem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento