Comunitat Valenciana

Els associats de la UV denuncien en una campanya els "contractes precaris"

  • Ho fan amb falsos anuncis on s'enumeren els requisits per a ser contractat com a professorat associat.
  • "Hui es compleix un any, sense fer-se efectiu, de l'acord firmat", li han recordat a la rectora per carta.
Professors associats de la UV llancen una campanya en xarxes amb anuncis simulat
Professors associats de la UV llancen una campanya en xarxes amb anuncis simulat
PDI ASSOCIAT
Professors associats de la UV llancen una campanya en xarxes amb anuncis simulat

La Plataforma del PDI Associat de la Universitat de València (UV) ha llançat una campanya en xarxes socials per a denunciar la "precarietat" dels seus contractes, inserint anuncis simulats -en valencià, castellà, anglés, francés i alemany- de suposades ofertes de places per a treballar en la universitat i les condicions que s'ha de complir.

Així, en aquests falsos anuncis s'assenyala que, entre els requisits per a ser contractat com a professorat associat, cal tindre "una disponibilitat horària màxima, ja que poden canviar-te l'horari de les classes cada any, fent impossible la contractació de personal amb un treball principal estable". També es demana "una formació elevada", una cosa totalment dispar amb "l'exigua retribució que es rep".

Amb aquesta iniciativa, aquests docents volen "sensibilitzar la comunitat universitària i la societat en general de la situació de marginalitat laboral i salarial en què es troba el col·lectiu", assevera la plataforma a través d'un comunicat.

Carta a la rectora

D'altra banda, ha presentat per registre del Rectorat una carta dirigida a la màxima responsable de la Universitat de València, Mavi Mestre, recordant-li que "hui es compleix un any, sense fer-se efectiu, de l'acord firmat en taula negociadora entre la universitat i els sindicats presents en la mateixa pel qual s'incrementaven les retribucions d'aquest col·lectiu fins a igualar-les amb el de la Universitat d'Alacant, que són els que més cobren".

El professorat associat recorda, a través d'un comunicat, que aquest augment retributiu era "un pas intermedi fins a equiparar-les a les del Titulars d'Escola Universitària a temps parcial". "Un parell de mesos després, -prossegueixen- la UV posava com a condició per a fer efectiu aquest acord en el consell de govern la paralització de la vaga indefinida que duia a terme el professorat associat des de finals de gener. A la fi de maig es declarava una suspensió tècnica de la vaga i l'endemà la Universitat aprovava en consell de govern l'esmentat acord".

Però un any després, lamenten, "continua sense fer-se efectiu l'increment retributiu ni les millores reclamades, de la mateixa manera que segueix paralitzat el conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques sense que ningú, ni la Conselleria, ni universitats, ni sindicats, moga fitxa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento