Comunitat Valenciana

Els fallers denuncien la falta de Policia i urinaris i "errades" en neteja i mobilitat

  • Les falles "no són responsables de la mala educació i el comportament vandàlic de ningú", asseguren.
  • En un comunicat denuncien les "lamentables i desafortunades declaracions" de polítics, mitjans i agents socials.
Brutícia, botelló i protecció del patrimoni, principals problemes dels Falles
Brutícia, botelló i protecció del patrimoni, principals problemes dels Falles
FEDERACIÓN DE VECINOS DE VALÈNCIA
Brutícia, botelló i protecció del patrimoni, principals problemes dels Falles

La Interagrupació de Falles, els delegats de sector, Federació de Falles d'Especial, Federació de Falles de Primera i la d'Especial Enginy i Gràcia han denunciat en un comunicat conjunt la falta de Policia i urinaris en la ciutat de València així com errades en el servici de neteja i mala gestió en mobilitat per part de l'Ajuntament, i recalquen que les falles "no són responsables de la mala educació i el comportament vandàlic de ningú".

Així ho asseguren en un escrit, una vegada conclosa la setmana fallera i després de les "lamentables i desafortunades declaracions" de polítics, mitjans i agents socials, amb les quals consideren que el col·lectiu faller està sent sotmès a un "assetjament".

Les cinc associacions entenen que no es pot fer responsable els fallers "dels actes incívics dels qui amb l'excusa de la festa fallera es comporten de forma impròpia" i sostenen que és "evident" que les Forces de Seguretat de l'Estat "necessiten ser reforçats per a poder acudir allí on siga necessària la seua presència". En aquest sentit, expliquen que les comissions contracten "centenars" de vigilants privats però no poden assumir funcions que no són de la seua competència.

"Sempre estarem en favor de qualsevol multa o sanció als qui no respecten la convivència, als qui utilitzen qualsevol artefacte pirotècnic fora d'horari, als qui s'orinen pels carrers o cometen qualsevol abús", afigen.

Sobre la neteja dels carrers, defenen que les comissions la duen a terme després de l'activitat diària perquè és la seua obligació i perquè "d'açò i una possible sanció depèn poder seguir fent festa". En aquesta línia, subratllen que han reclamat en les reunions del ban faller el servici municipal de neteja i posen l'accent que el que passa a partir de les 4.30 hores "no és responsabilitat del col·lectiu faller" i és "una evidència inqüestionable" que eixe servici "està fallant i molt". "La festa fallera deixa suficients beneficis a les arques públiques per a planificar una neteja de la ciutat en condicions", apunten.

'Botellot'

En relació amb el 'botellot', indiquen que és un fenomen social que ocorre "tot l'any" i la seua localització coincideix amb les demarcacions falleres i la Policia Local té controlats 24 "punts negres" setmanals a la fi de 2018. "Per açò, no se'ns pot adjudicar la responsabilitat única del 'botellot' a les revetles organitzades per les comissions falleres i que acaben en els horaris establits pel ban", insisteixen.

Per a les organitzacions, "acabar amb els 'botellots' incontrolats, amb venedors de llandes, manters o venda il·legal de qualsevol tipus és una responsabilitat de la nostra administració", destaquen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento