Comunitat Valenciana

Air Nostrum canvia la seua estructura i crearà set societats per a prestar servicis a aerolínies pròpies o de tercers

  • VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)
Air Nostrum
Air Nostrum
AIR NOSTRUM - Archivo
Air Nostrum

Air Nostrum canviarà la seua estructura en els pròxims mesos amb la creació de set societats per a evitar duplicitats i que els seus treballadors puguen prestar servicis comuns a altres aerolínies pròpies o de tercers, en una estratègia de consolidació i anticipació al moment "convuls" del sector.

Així ho ha anunciat el president de la firma valenciana, Carlos Bertomeu, en roda de premsa en la seu després de presentar els canvis a directius, caps de secció i sindicats. El pla permetrà preparar la fusió amb l'aerolínia irlandesa CityJet, a l'espera de l'autorització europea, per a crear "el major grup d'aviació regional d'Europa" i convertir-se en un grup internacional.

La reestructuració afectarà la pràctica totalitat dels 1.500 empleats de l'aerolínia, que passaran a les noves societats conservant la seua antiguitat i "tots els drets laborals", sense acomiadaments i sota la legislació espanyola.

La intenció és que també servisca d'"oportunitat" perquè segons comandants puguen operar en altres aerolínies i que els tripulants puguen "mutar" a les connexions amb major demanda. "Encara que passen a una nova empresa, treballaran en el mateix hangar i fent el mateix, però amb més idiomes i clients més diferenciats", ha il·lustrat Bertomeu.

Les set noves societats independents -cinc de nova creació- són les ja existents ANT (manteniment a Sud-amèrica) i Saimer (de 'lísing') i les noves Air Nostrum Engineering (manteniment a Europa), Air Nostrum Training (formació de tripulants), Aer Resources Agency (ARA, de gestió de personal i suport al vol) i la comercialitzadora Air Nostrum Commercial. La unitat central serà Air Nostrum Global Services, que oferirà servicis tant al grup com a terceres firmes que ho requerisquen.

"LA INTENCIÓ NO ÉS DESLOCALITZAR"

La marca Air Nostrum mantindrà el nom i continuarà operant com fins ara. Totes la societats tindran la seua seu a València, estaran radicades a Espanya en un procediment jurídic "molt garantista" que es perllongarà durant tres o quatre mesos. "La intenció no és deslocalitzar, sinó créixer", ha recalcat el màxim accionista de l'aerolínia.

En principi, al voltant de 360 treballadors de manteniment passaran a AN Engineering i altres 150-160 de servicis a AN Global Services per a oferir servicis a totes les firmes integrades en el grup d'Inversions en Línies Aèries Internacionals (ILAI), companyia independent creada a l'octubre de 2014 pels socis d'Air Nostrum per a nous projectes i inversions.

Aquest sistema segueix el model del departament de Manteniment actual d'Air Nostrum, que des de fa anys realitza treballs per als seus avions, els de altres companyies, reactors corporatius i fins i tot aeronaus militars.

Bertomeu ha descartat que el pla puga seguir processos com el de deslocalització de Ford, amb planta a Almussafes (València), i ha insistit que la meta és "contractar clients molt grans", augmentar la flexibilitat i generar sinergies en un context "convuls" per l'augment del preu del dòlar i la pujada del preu del combustible.

MAJORITARI EN LA FUSIÓ AMB CITYJET

Respecte a la fusió amb CityJet, ha avançat que Air Nostrum serà accionista majoritari del 'holding' que eixirà com a resultat i que tindrà "un nom nou per discutir que capture el millor de cada casa", per a establir "el major grup d'aviació regional d'Europa, amb fins a cent avions".

Sobre l'entrada en el mercat ferroviari -després de la compra d'Acciona a Ilsa, societat promoguda per la família d'Air Nostrum, per a competir amb Renfe a partir de 2021 en els trens AVE-, ha ressaltat a preguntes dels periodistes que el procés està "molt avançat".

AUGMENT DE LA FACTURACIÓ EN 2018

A manera de balanç de 2018, a l'espera de la junta amb els accionistes i de tancar l'auditoria, Bertomeu ha avançat que "no ha sigut un mal any" i que Air Nostrum va augmentar la seua facturació, pel creixement "salvatge" de turistes d'altres mercats. "Però 'lo que te rondaré morena'", ha augurat, de cara a 2019, en el seu 25 aniversari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento