La moda a la gran pantalla

  • El Festival Mortiz Feed Dog escalfa motors la nova edició dedicada a retratar la complexitat i la bellesa del món de la moda.
  • El festival tindrà lloc del 28 al 31  de març a Barcelona.
McQueen.
McQueen.
Maria Almenar
McQueen.

No us podeu perdre...

1. Yellow Is Forbidden

Directora Pietra Brettkelly

Nova Zelanda | 2018

La cineasta neozelandesa Pietra Brettkelly retrata la figura de la dissenyadora Guo Pei, un dels grans noms de la moda xinesa, descoberta al món gràcies a un vestit groc que Rihanna va dur a la gala del Met 2015. El documental se centra en la col·lecció que Pei va presentar a París, convertint-se en la primera asiàtica en assolir la fita. Un film que retrata les llums de la prestigiosa firma d'alta costura, però també rebel·la alguna veritat incòmoda.

2. Halston

Director Fréderic Tcheng

Estats Units | 2019

Auge i decadència en una mateixa cinta. La història de Halston relata com un noi que feia els barrets a Bergdorf Goodman va esdevenir el rei de la moda americana i després va ser desnonat del seu tron. En aquest camí, Halston va aconseguir personificar l'elegància i el chic novaiorquès construint un imperi milionari sustentat per l'estil, el talent, el treball i la personalitat magnètica del protagonista. Drames, luxes i molts excessos.

3. Jean Paul Gaultier: Freak and Chic

Director Yann L'Hénoret

França | 2018

Jean Paul Gaultier és molt Jean Paul Gaultier. Tot i haver abandonat les passarel·les des de 2014, aquest enfant terrible de la moda francesa dona què parlar. Als seus 66 anys triomfa amb aquest bitopic en forma de cabaret que barreja totes les seves passions com els freaks, la moda i la música amb les aparicions estel·lars de Catherine Deneuve y Rossy de Palma, entre d'altres testimonis. Espectacle assegurat!

4. Peter Lindbergh

Director Jean Michel Vecchiet

Alemanya | 2019

Tothom coneix la cara amable de Peter Lindbergh, un dels talents de la fotografia de moda adorat per les supermodels dels 90 i famós per les seves instantànies d'estil cinematogràfic en blanc i negre. El que es desconeix és el seu passat familiar, marcat per un pare distant que va miliar a les files nazis i una infància tocada per la Segona Guerra Mundial. Les dones de la seva vida expliquen la seva història en un documental que ens recorda que l'obra de tot artista és autobiogràfica.

5. The Times of Bill Cunningham

Director Mark Bozek

Estats Units | 2018

L'any 1994, Bill Cunningham, el fotògraf li va concedir una entrevista al periodista Mark Bozek. Una conversa que no havia de durar ni deu minuts es va allargar tant que n'ha sorgit aquest documental que copsa la personalitat contagiosa del que ha estat considerat el pare del retrat del carrer. Un retrat íntim i càlid d'aquest fotògraf genuí que va consagrar la seva vida a una passió que el va fer feliç fins l'últim moment.

6. McQueen

Directors Ian Bonhôte i Peter Ettedgui

Regne Unit | 2017

Molt se'n ha parlat del talent i els dimonis interiors d'Alexander McQueen: un geni a la passarel·la i una ànima torturada fora d'ella. Aquest documental busseja dins la intimitat del dissenyador britànic a través de les declaracions de familiars i amics amb testimonis visuals que capturen moments irrepetibles. L'obra no omet la part més dura de la història: un final tràgic accelerat per l'abús de les drogues, la paranoia, la malaltia (era portador del virus del Sida) i la depressió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento