Comunitat Valenciana

Puig diu que Ford Almussafes "té grans possibilitats" i l'"esperança" està en els nous models als quals optarà

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que la planta de Ford a Almussafes (València) "té unes grans possibilitats i unes grans oportunitats" dins de la situació de "dificultat" en el sector de l'automòbil i ha assenyalat que "si se'n va una part de la Connect, l'esperança està situada en els nous productes que se'n van a llançar i als quals Ford Almussafes va a optar".
Aigua.- Puig es reunirà el dimecres amb Cebrián per a estudiar la sentència del
Aigua.- Puig es reunirà el dimecres amb Cebrián per a estudiar la sentència del
GVA
Aigua.- Puig es reunirà el dimecres amb Cebrián per a estudiar la sentència del

Així s'ha pronunciat Puig després de participar en el Fòrum Ser en ser preguntat per l'anunci realitzat per Ford que fabricarà la pròxima generació del Transit Connect a Mèxic des de 2021, la qual cosa motivarà que la companyia deixarà d'exportar aquest model al mercat nord-americà des de la seua planta valenciana. El volum d'exportació del Transit Connect a aquest mercat oscil·la entre 35.000 i 40.000 unitats anuals i Almussafes continuarà assemblant aquest model per a la seua comercialització en el mercat europeu.

Puig ha assenyalat que la Generalitat manté una relació permanent amb la direcció de Ford i veuen aquest anunci "amb preocupació, clar, però amb molta prudència". Al seu juí, "no es pot fer un missatge alarmista" perquè la d'Almussafes "és la millor planta de Ford a Europa, és la més productiva i la que va a tindre més oportunitats" en un moment en què el món del motor està canviant "d'una manera extraordinària".

Dins d'eixa dificultat, ha dit "cal actuar amb molta prudència" i considera que Almussafes "té unes grans possibilitats" en el context actual. En tot cas, ha indicat que l'empresa pren les seues decisions "en funció de la seua realitat competitiva en aquests moments".

El 'president' ha recordat que des d'aquesta legislatura s'ha engegat una comissió mixta entre Ford i la Generalitat, amb una relació "permanent". A més, ha destacat "la magnifica predisposició que existeix en el conjunt del que significa l'empresa".

Ford Almussafes "és tan fort per la cohesió social que existeix, pels acords sindicals que hi ha hagut, per tota la fortalesa de la capacitat d'interaccionar la direcció amb el conjunt dels treballadors i eixe és un element clau que va a ser significativament important per al futur", ha dit.

"Anem a estar treballant amb ells perquè aquest vector del desenvolupament econòmic i social de la Comunitat que és Ford, per tot el que porta adossat també de clúster de l'automòbil, tinga la major fortalesa possible", ha insistit el president.

Ha recordat que mantenen una cooperació amb l'empresa "dins del que permet la normativa d'ajudes d'Estat" i eixe marc "va a continuar sent així", més enllà de les decisions empresarials que pren Ford des del seu punt de vista operatiu i comercial.

VENDA DE LA CEMENTERA DE BUNYOL

D'altra banda, preguntat per la venda per part de Cemex a la turca Çimsa de la fàbrica de ciment blanc que té en Bunyol, Puig ha indicat que les empreses i els accionistes "tenen capacitat autònoma de decisió" i en aquest cas, pel que tenen entès fins a aquest moment és "que no va a afectar l'ocupació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento