Comunitat Valenciana

Puig diu que el transvasament Tajo-Segura "està garantit" i demana "tranquil·litat" als regants després de la sentència

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat als regants "tranquil·litat" després de la sentència del Tribunal Suprem sobre el Pla Hidrològic del Tajo ja que ha subratllat que el transvasament Tajo-Segura "segueix vigent" i està "garantit" i "no hi ha ruptura del status quo actual", sinó que s'obri "una nova oportunitat" per a legislar millor. "Expressar amb tota rotunditat que el Tajo-Segura segueix sent una realitat i està vigent amb caràcter general", ha emfatitzat.
Puig demana 'tranquil·litat' als regant després de la sentència del Tajo perquè
Puig demana 'tranquil·litat' als regant després de la sentència del Tajo perquè
EUROPA PRESS
Puig demana 'tranquil·litat' als regant després de la sentència del Tajo perquè

Així ho ha remarcat Puig, en atenció als mitjans de comunicació, després de mantindre aquest dimecres una reunió amb responsables de la Conselleria d'Agricultura i amb l'Advocacia per a estudiar la sentència de l'alt tribunal que anul·la alguns articles del Pla Hidrològic del Tajo per no fixar cabals ecològics a Aranjuez, Toledo i Talavera de la Reina. Aquesta sentència, emesa el passat 11 de març, resol el recurs contra el vigent Pla Hidrològic de la conca del Tajo aprovat pel Reial decret 1/2016.

El president ha explicat que han estudiat la sentència per a "actuar amb rigor i sense fer lectures interessades, parcials i partidistes" i, després d'aquest treball, la Generalitat conclou que la sentència "consolida la norma reguladora del sistema Tajo-Segura" de 2014 que "en absolut queda invalidada", ha remarcat.

Per tant, ha volgut llançar un missatge de "tranquil·litat" als regants perquè "no hi ha una ruptura del status quo actual". A més, ha defès que la sentència "consolida la solidaritat perquè aferma i jerarquitza els usos per damunt de les pretensions territorials" i "s'obri una finestra d'oportunitat per a legislar millor el sistema del transvasament i el sistema hidrogràfic espanyol".

Ha assenyalat que la decisió del Suprem posa de manifest la "preocupació" pels cabals ecològics, una qüestió que interessa a la Comunitat Valenciana per la importància de comptar amb "un riu viu i amb futur".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento