Comunitat Valenciana

El PP demana la reunió de la Diputació permanent per a aprovar una defensa del transvasament

  • És necessària "una defensa unànime i una posició única de totes les institucions valencianes", assegura Bonig.
Imatge del transvasament Tajo-Segura
Imatge del transvasament Tajo-Segura
MINISTERIO - Archivo
Imatge del transvasament Tajo-Segura

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha sol·licitat aquest dimecres una reunió de la Diputació permanent de les Corts perquè tots els partits aproven garantir la permanència del transvasament Tajo-Segura.

"En aquests moments és necessària la unió i una defensa ferma de totes les institucions i partits de la Comunitat Valenciana en defensa d'aquest transvasament fonamental per a la nostra terra", ha assenyalat.

Bonig ha destacat que amb el text de la proposta d'acord, que s'ha registrat aquest dimecres en les Corts, busquen "la unió de tots els partits amb un text que pot ser subscrit per qualsevol formació, amb independència del color que tinga".

Així, ha recalcat que "el transvasament Tajo-Segura és essencial no només per a l'agricultura alacantina, abastant més del 60% del regadiu provincial, sinó també per al proveïment urbà a 35 municipis de la província, alguns d'ells tan importants en nombre d'habitants com Alacant, Elx, Oriola o Torrevieja".

A més, ha recordat que sosté prop de 110.000 ocupacions i aporta més de 2.300 milions d'euros al PIB d'Espanya. Es tracta d'una infraestructura estratègica no només per a la conca del Segura, sinó per al conjunt d'Espanya, ja que connecta diverses demarcacions: la del Tajo, el Guadiana, el Xúquer, el Segura i les conques mediterrànies andaluses.

Bonig considera que "la recent sentència del Tribunal Suprem, encara que no qüestiona la configuració legal del transvasament Tajo-Segura ni la seua existència, ha generat certa incertesa quant a la seua viabilitat futura". Per açò, és necessària "una defensa unànime i una posició única de totes les institucions valencianes i partits polítics amb representació parlamentària".

Caràcter irrenunciable

En la proposta de resolució presentada pel PP para el seu debat i aprovació en la Diputació Permanent de les Corts es demana "reconéixer el caràcter essencial i irrenunciable del Transvasament Tajo-Segura de tal manera que les aportacions hídriques procedents del mateix podran ser complementats, però no substituïts per cap altre recurs".

En segon lloc s'assenyala que "les Corts manifesten el seu suport al Sindicat Central de Regant de l'Aqüeducte Tajo-Segura en totes les seues iniciatives i reivindicacions per a la defensa i consolidació del transvasament".

En tercer lloc "les Corts insten el Consell a sol·licitar al Govern d'Espanya que adopte les mesures necessàries per a garantir la permanència del transvasament Tajo-Segura en la seua actual configuració legal, de manera que les transferències hídriques procedents del mateix estiguen assegurades en el futur".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento